Megjött az Európai Bíróság újabb devizahiteles ítélete

Portfolio
-
  19.06.05 11:47 Pénzügy

Semmis-e egy devizahitel-szerződés attól, hogy a folyósítás során alkalmazott átváltási árfolyamot nem a szerződés határozta meg, csak később közölték a hiteladóssal? Ezzel a témával foglalkozott az Európai Bíróság és mai ítéletében...

3 kapcsolódó hír

Fontos döntés született a devizahitelek egyik legvitatottabb részével kapcsolatban

Napi
-
  19.06.05 16:17 Belföld

A Budai Központi Kerületi Bíróságnak kell döntenie arról, hogy a devizahiteles szerződésekben az érintett pénzintézetek, megfelelve a vonatkozó uniós irányelvnek, világosan és érthetően fogalmazták-e meg a folyósítási árfolyamot rögzítő feltételeket - idézi az MTI az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának döntését.

Devizahitelek: az EUB szerint a magyar bíróságnak kell mérlegelni

Jogászvilág
-
  19.06.05 16:22 Gazdaság

A Budai Központi Kerületi Bíróságnak kell döntenie arról, hogy a devizahiteles szerződésekben az érintett pénzintézetek, megfelelve a vonatkozó uniós irányelvnek, világosan és érthetően fogalmazták-e meg a folyósítási árfolyamot rögzítő feltételeket - közölte döntését az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán.

Uniós bíróság: a budai bíróságnak kell döntenie a devizahitelekről

hirado.hu
-
  19.06.05 16:30 Gazdaság

A magyar szabályozás csak akkor lenne összeegyeztethetetlen az uniós irányelvvel, ha a feltételeket nem fogalmazták meg világosan és érthetően.