Elfogadta a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet

Lokál
-
  19.05.30 16:18 Belföld

A magyar gazdaság lendületének megtartása, eredményeinek megvédése és az európai átlagos növekedést 2 százalékponttal meghaladó bővülés biztosítása érdekében fogadta el a kormány a 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet, ennek fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, adók…

26 kapcsolódó hír

Kormányinfó - ÉLŐBEN a Hír TV műsorán

HírTV
-
  19.05.30 10:42 Vélemény

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart.

Kormányinfó: Elhalasztják a közigazgatási bíróságok felállítását

Mandiner
-
  19.05.30 11:20 Belföld

Az elképzelés európai és nemzetközi viták középpontjában áll, amíg ezek nem zárulnak le megnyugtatóan, nem vezetik be a rendszert.

Lenullázzák a reklámadót

Privátbankár
-
  19.05.30 11:12 Gazdaság

Varga Mihály ismertette a 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akcióterv részleteit a csütörtöki Kormányinfón.

Orbán: A magyarok kikövetelték a tiszteletet

24.hu
-
  19.05.31 09:06 Választás

A közigazgatási bíróságok létrehozásának elhalasztásáról nem kérdezték Orbánt.

Orbán megszólalt a Hableány katasztrófája kapcsán

MFor
-
  19.05.31 09:51 Belföld

A miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában kommentálta a hajószerencsétlenséget. A beszélgetésben szó esett Varga Mihály friss gazdaságvédelmi akciótervéről, a magyar állampapír pluszról és az EP-választásról is.

Mire jó a kormány új programja? Gyorsértékelés

Portfolio
-
  19.05.30 14:00 Gazdaság

Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki kormányinfón ismertette azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében hajt végre. A 13+1 pontban felsorolt lépések több területet céloznak meg, jó irányba...

A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei üdvözlik a reklámadó mértékének 0%-ra csökkentését

ProfitLine
-
  19.05.30 17:30 Gazdaság

Az Mrsz és társszövetségei üdvözlik Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentését, miszerint 2022. december 31-ig felfüggesztik a jelenleg 7,5%-os reklámadónemet - értesült a ProfitLine.hu.

Tényleg megváltást hoz a kormány nagy dobása? Itt a válasz

Pénzcentrum
-
  19.05.30 16:01 Gazdaság

Varga Mihály ma ismertette a kormány régóta belengetett gazdaságvédelmi akciótervét. A versenyképesség növekedését célzó akcióterv több eleme is jelentős adócsökkentést tartalmaz. Ez természetesen javítja a vállalatok működési...

Elhalasztja a kormány a közigazgatási bíróságok bevezetését

444.hu
-
  19.05.30 10:48 Belföld

A nemzetközi viták kereszttüze miatt.

Elemző a gazdaságvédelmi akciótervről: sok ilyet még

Infostart
-
  19.05.30 16:06 Gazdaság

Még sok, a mostanihoz hasonló intézkedésre van szükség a gazdaságban ahhoz, hogy a magyar gazdaság hosszabb távon is a növekedés felé vegye az irányt - értékelte a Portfolio vezető elemzője a gazdasági akcióterv csütörtökön bejelentett részleteit.

Tovább változik a hazai adórendszer

Magyar Nemzet
-
  19.05.31 09:27 Gazdaság

A Varga Mihály pénzügyminiszter által ismertetett elképzelések között szerepel adócsökkentés, ahogy megtalálható a célok között az adminisztrációs terhek enyhítése és az adórendszer egyszerűsítése is.

Túlélők számoltak be a dunai tragédiáról

Startlap
-
  19.05.30 18:53 [N/A]

Adócsökkentést jelentettek be, megvan Sebastian Kurz utódja, elhalasztják a közigazgatási bíróságok létrehozását. Esti hírösszefoglaló.

Totális politikai vereséget szenvedett a Fidesz

Hírklikk
-
  19.05.30 14:59 Belföld

„A közigazgatási bírósági rendszer határidő nélküli elhalasztása az Orbán-kormány totális politikai vereségének a bejelentése” – reagált velősen a ma bejelentettekre Fleck Zoltán. A jogszociológus szerint a halasztás azt mutatja, hogy nagyon nagy bajban van Orbán, aki ezt azért lépte meg, mert vissza akar somfordálni az Európai Néppártba. A…

Mégsem lesznek közigazgatási bíróságok

RTL Klub
-
  19.05.30 18:45 [N/A]

Visszakozott a kormány, nem indulnak el jövő januártól a közigazgatási bíróságok. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ma jelentette be, a nemzetközi viták miatt határozatlan időre felfüggesztik az új bíróságok bevezetését. A Momentum szerint a Fidesz így próbál meg visszajutni az Európai Néppártba.

Elhalasztják a közigazgatási bíróságok felállítását

Index
-
  19.05.30 10:54 Belföld

A kormány szerdán úgy döntött: határozatlan időre elhalasztja a rendszer bevezetését. A Fidesz az Európai Néppárt frakciójába ül be, csak a Brüsszelbe távozó Trócsányi László helyére jön új miniszter.

Ezeket a pontokat tartalmazza a Gazdaságvédelmi Akcióterv

OrientPress
-
  19.05.31 08:00 Gazdaság

A kormány 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el, ennek fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, adók összevonását tartalmazzák, azt szeretné a kormány, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben maradjon – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

Elhalasztja a kormány a közigazgatási bíróságok bevezetését

Debreceni Nap
-
  19.05.30 21:38 Belföld

A kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón. Közölte: noha a kormány szerint az elfogadott jogszabály megfelel az európai sztenderdeknek…

A pénzügyminiszter váratlan bejelentése: befellegzett a reklámadónak

Blikk
-
  19.05.30 20:18 Belföld

A kormány 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el, ennek fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, adók összevonását tartalmazzák. A kormány azt szeretné, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben maradjon – mondta Varga Mihály (54) a kormányinfón csütörtökön.

Ezeken a településeken kaphatnak vissza 5 milliót az építkezők, felújítók - itt a lista!

HelloVidék
-
  19.05.30 14:29 Életmód

Bejelentették a gazdaságvédelmi akcióterv elemeit. A program egyik fő pontja, hogy újabb segítséget kapnak azok, akik vidéken telepednének le. Varga Mihály tájékoztatása szerint továbbra is elérhető lesz 5 millió forintig az ÁFA-visszatérítés azoknak, akik valamelyik kistelepülésen építenék fel otthonukat.

A kormány kezdeményezi a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének elhalasztását

Szoljon
-
  19.05.30 13:51 

A rendszer olyan nemzetközi vita kereszttüzében áll, amely – a kabinet szerint alaptalanul – megkérdőjelezi a bírói függetlenséget.

Itt a 13+1 pontból álló gazdaságvédelmi akcióterv

Origo
-
  19.05.30 13:44 Belföld

Fő elemei az adózás egyszerűsítése, egyes adók kulcsának mérséklése, adók összevonása.

Elhalasztják a közigazgatási bíróságok létrehozását

ma.hu
-
  19.05.30 12:35 Belföld

A kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását.

Meghátrált a kormány: félretették a közigazgatási bíróságok tervét, törlik a reklámadót

Népszava
-
  19.05.30 11:20 Belföld

Gulyás Gergely számolt be visszavonulással felérő döntésekről. Varga Mihály pénzügyminiszter új akciótervet jelentett be kormányinfón. (Belföld)

Gulyás Gergely: A kormány elhalasztja a közigazgatási bíráskodás bevezetését

Magyar Hang
-
  19.05.30 10:39 Belföld

A gazdaságvédelmi akcióterv volt a fő témája a mai Kormányinfónak, Varga Mihály pénzügyminiszter 13+1 pontos csomagot jelentett be, amelyben főleg adócsökkentések vannak. Gulyás Gergelyt a Budakeszi Járműjavító oroszoknak való átadásáról, az RMDSZ különös sikeréről és az elmaradó elszámoltatásról kérdeztük. Percről percre.

Dunai hajóbaleset: a kormány a legszigorúbb vizsgálatot kérte

HVG
-
  19.05.30 10:53 Belföld

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszter, Hollik István kormányszóvivő és Varga Mihály miniszter, a tájékoztató elején Gulyás röviden beszélt a dunai hajóbalesetről is.