Mit jelent, hogy tiltólistára került a Huawei? Hány magyart érint?

Privátbankár
-
  19.05.20 16:28 Cégvilág

Az amerikai-kínai tech-háború a következő generációs, 5G-mobiltechnológia futurisztikus világából hirtelen eljutott a hétköznapi okostelefon-használók szintjére: a világ második legnagyobb mobilgyártóját letiltották az Androidról, a világ első számú operációs rendszerének használatáról. A világpiac borítékolható átrendeződése mellett több mint egym

8 kapcsolódó hír

Öt percben elmondjuk, mi történik most a Huawei telefonokkal

HVG
-
  19.05.20 17:00 Mobiltech

Alighanem az év technológiai hírét robbantotta a Reuters vasárnap éjjel: a Google kihúzza a talajt a Huawei lába alól, s ezzel elveszik tőlük az Androidot. Megpróbáltunk válaszokat adni az eddig felmerült kérdésekre, és arra is, mi várható holnap.

Súlyos csapás a Huaweire

Magyar Nemzet
-
  19.05.21 10:21 Külföld

Döntésével a Google olyan népszerű szolgáltatásoktól zárja el a Huaweit, mint az Android operációs rendszer, ezzel a kínai cég komoly törést szenvedhet a továbbra is virágzó globális mobiltelefon-piacon.

Huawei-botrány - megszólalt a cég

Napi
-
  19.05.20 11:48 Mobiltech

Közleményt adott ki a Huawei Technologies azzal kapcsolatban, hogy a Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a céggel, amelynek következményeképpen az eszközökön a jövőben korlátozottan működhet csak az Android operációs rendszer.

Felfüggesztették a Huawei elleni szankciók egy részét

NapiDroid
-
  19.05.21 10:12 Mobiltech

A napokban robbant a hír, miszerint az USA tiltólistára tette a Huaweit, aminek következtében gyakorlatilag az amerikai cégeknek meg kellett szüntetniük a kapcsolatot a vállalattal. Így tett a Google is, aminek következtében mindenféle Android licencet elveszített a kínai gyártó, ám most úgy néz ki, kénytelen volt enyhíteni a szankciókon az…

A Google is beszállt az amerikai-kínai kereskedelmi háborúba

Magyar Hang
-
  19.05.20 11:23 Gazdaság

Az amerikai cég megszakítja az együttműködést a Huawei-jel, amely így elveszti az Android operációs rendszert. A döntés a fogyasztókat is érzékenyen érintheti.

Trump most ásta meg a Huawei telefonok sírját

tízpertíz
-
  19.05.20 11:05 Életmód

A Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a Huaweijel, azaz elveszi a Huawei számos androidos jogosultságát, miután az amerikai elnök, Donald Trump rendeletével a kínai telekommunikációs óriáscég amerikai tiltólistára került.

Óriási pofon a Huaweinek: elveszik tőlük az Androidot

Digital Hungary
-
  19.05.20 10:36 Gazdaság

A Reuters ír a Google anyacégének döntéséről, ami Trump és Peking összecsapásának újabb állomása. Nem lesz több YouTube és Gmail, csak hogy a felszínt kapargassuk.

A Google elveszi az Androidot a Huaweitől

Index
-
  19.05.19 22:40 Mobiltech

Trump tiltólistára tette a kínai céget, most pedig úgy néz ki, ezentúl nem lesz a mobiljaikon Gmail, Youtube, Google Térkép, és még sok minden.