Súlyosan leromlott a folyók állapota, Magyarországon is lépni kellene

HVG
-
  19.05.09 15:03 Infotech

Elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról, amely feltárja, hogy a folyók állapota súlyosan leromlott. A jelentés javaslatot tesz a még szabályozatlan folyók állapotának fenntartására, amit ki kell egészítenie a szabályozott folyók helyreállításának is – közölte a WWF Magyarország.

10 kapcsolódó hír

WWF: hozzá kell látni a folyók helyreállításához

Alternatív Energia
-
  19.05.08 18:20 Tudomány

Elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról, amely feltárja, hogy a folyók állapota súlyosan leromlott.

A világ leghosszabb folyóinak egyharmada szabályozatlanul folyik

ProfitLine
-
  19.05.09 05:00 Gazdaság

A világ 246 leghosszabb folyójának csupán egyharmada folyik szabályozatlanul, több mint 60 százalékuk szabad folyását gátak, vízerőművek vagy víztározók akadályozzák - derült ki a WWF és más szervezetek, intézetek részvételével készült, az egész bolygóra kiterjedő elemzésből.

Rossz állapotban vannak folyóink

Magyar Mezőgazdaság
-
  19.05.09 08:16 Gazdaság

Elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról, amely feltárja, hogy a folyók állapota súlyosan leromlott. A jelentés javaslatot tesz a még szabályozatlan folyók állapotának fenntartására, amit ki kell egészítenie a szabályozott folyók helyreállításának is - közölte a WWF Magyarország szerdán az MTI-vel.

Hozzá kell látni a folyók helyreállításához

Győr Plusz
-
  19.05.08 19:12 Külföld

Elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról, amely feltárja, hogy a folyók állapota súlyosan leromlott. A jelentés javaslatot tesz a még szabályozatlan folyók állapotának fenntartására, amit ki kell egészítenie a szabályozott folyók helyreállításának is - közölte a Wwf Magyarország szerdán az Mti-vel.

Már csak 21 szabályozatlan folyó maradt a Földön

Népszava
-
  19.05.09 10:05 [N/A]

A világ 246 leghosszabb folyójának csupán egyharmada folyik szabályozatlanul, több mint 60 százalékuk szabad folyását gátak, vízerőművek vagy víztározók akadályozzák - derült ki egy egész bolygóra kiterjedő elemzésből. (Zöldzóna)

A világ leghosszabb folyóinak csupán egyharmada folyik szabályozatlanul

Parameter
-
  19.05.09 09:55 Határtalan

Az elemzés elkészítésében világszerte ismert kutatóintézetek és szervezetek 34 kutatója vett részt, munkájuk során összesen 12 millió kilométernyi vízfolyást vizsgáltak meg. Ezzel elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan folyók elhelyezkedéséről és kiterjedéséről. Műholdas megfigyeléseket is használva minden…

A világ leghosszabb folyóinak csupán egyharmada folyik szabályozatlanul

ma.hu
-
  19.05.09 08:23 Tudomány

21 folyó jut el úgy a forrástól a torkolatig, hogy egyetlen gát sem akadályozza útját.

A világ leghosszabb folyóinak csupán egyharmada folyik szabályozatlanul

Közszolgálat
-
  19.05.09 01:58 Színes

A világ 246 leghosszabb folyójának csupán egyharmada folyik szabályozatlanul, több mint 60 százalékuk szabad folyását gátak, vízerőművek vagy víztározók akadályozzák ...

WWF: hozzá kell látni a folyók helyreállításához

Debreceni Nap
-
  19.05.08 22:32 Belföld

Elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról, amely feltárja, hogy a folyók állapota súlyosan leromlott. A jelentés javaslatot tesz a még szabályozatlan folyók állapotának fenntartására, amit ki kell egészítenie a szabályozott folyók helyreállításának is – közölte a WWF Magyarország szerdán az MTI-vel. Az elem

WWF: hozzá kell látni a folyók helyreállításához

Origo
-
  19.05.08 19:58 Tudomány

Súlyosan leromlott a folyók állapota a széleskörű vízszabályozás miatt.