Főhajtás a tűzoltók védőszentje előtt

Duol
-
  19.05.06 11:30 Belföld

A tűzoltók számára szent Flórián a tűzoltómunka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését. Flórián napját – május 4-ét – a tűzoltók ma is a személye előtti főhajtással tartják nyilván, ez a nap a magyar tűzoltók napja.

7 kapcsolódó hír

Elismerték a megyei tűzoltókat is

Szoljon
-
  19.05.06 19:46 Belföld

A tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja előtt belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket, előléptetéseket adtak át.

Védőszentjüket, Szent Flóriánt ünnepelték megyénk tűzoltói

Teol
-
  19.05.06 17:30 Megyei

Fennállása 145. évfordulóját ünnepli a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Idén a város adott helyet a megyei Flórián-napi ünnepségnek.

Négy baranyai tűzoltó is elismerést kapott az ünnepen

Pécsi Újság
-
  19.05.06 14:46 Megyei

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja előtt ünnepséget tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A rendezvényen belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket, előléptetéseket adtak át. Köszöntőt az országos tűzoltósági főfelügyelő mondott, aki…

Tamásiban ünnepeltek Tolna megye tűzoltói

KadarkaNet
-
  19.05.06 11:18 Megyei

2019.05.06. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton ünnepelte a megyei Flórián napot, valamint a Tamási ÖTE alapításának 145. évfordulóját. A Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából tartott ünnepség délután vette kezdetét…

A csipke városában ünnepeltek a megye tűzoltói

Baon
-
  19.05.05 20:00 Belföld

Május 4-én, Szent Flórián, a tüzes mesterségek, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napján, Halason, a halasi csipke városában ünnepeltek a Bács megyei tűzoltók.

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja

infoVáros
-
  19.05.05 12:31 Megyei

a hagyományokhoz híven, ezen a napon tartottak ünnepséget a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, ahol elismeréseket és előléptetéseket adtak át.

Isten tűzoltóját köszöntötték a baranyai lánglovagok és a kéményseprők

Pécsi Újság
-
  19.05.05 08:40 Megyei

Szent Flórián, „Isten tűzoltója", a tűzoltók és a tüzes mesterségek - a kéményseprők, a pékek, a serfőzők, a kádárok, a fazekasok, a szappanfőzők és egyes helyeken a kovácsok - képviselőinek a védőszentje, aki előtt május elején a tűzoltók és a kéményseprők is fejet hajtanak. Így történt ez Baranya megyében is, valamennyi tűzoltóparancsnokság…