Adatvédelem: szövetségre lép az EU és Japán

Napi
-
  19.01.23 20:00 Gazdaság

Az Európai Unió (EU) elfogadta Japánnal a személyes adatok védelméről szóló megfelelőségi határozatot, amely Japán által is elfogadott egyenértékű határozattal együtt megteremti a világ legnagyobb biztonságos adatáramlási térségét - közölte az uniós bizottság szerdán az MTI szerint.

5 kapcsolódó hír

Az EU elfogadta Japánnal az adatvédelemről szóló megfelelőségi határozatot

ProfitLine
-
  19.01.24 05:00 Gazdaság

Az Európai Unió (EU) elfogadta Japánnal a személyes adatok védelméről szóló megfelelőségi határozatot, amely Japán által is elfogadott egyenértékű határozattal együtt megteremti a világ legnagyobb biztonságos adatáramlási térségét - közölte az uniós bizottság szerdán.

Második szakaszába lépett a Stop Soros! miatt indított kötelezettségi eljárás

Népszava
-
  19.01.24 14:56 [N/A]

Uniós alapjogot és négy EU-s irányelvet is sért a Magyarországon elfogadott, a menekültek segítését kriminalizáló törvény - állapította meg az Európai Bizottság.

Az EU elfogadta Japánnal az adatvédelemről szóló megfelelőségi határozatot

ma.hu
-
  19.01.24 03:30 Infotech

A japán bűnüldöző hatóságok adatokhoz való hozzáférésével kapcsolatban benyújtott európai panaszok kivizsgálására és megoldására szolgáló rendszert hoznak létre.

Az EU és Japán megteremti a világ legnagyobb biztonságos adatáramlási térségét

Debreceni Nap
-
  19.01.24 02:42 Külföld

Az Európai Bizottság ma Japánra vonatkozó megfelelőségi határozatot fogadott el, amely szigorú adatvédelmi garanciák alapján lehetővé teszi a személyes adatok szabad áramlását a két gazdaság között. A megfelelőségi határozat – csakúgy, mint a japán részről hozott, ezzel egyenértékű határozat – a mai naptól alkalmazandó. A…

EU-Japán adatvédelmi megállapodás született

SG
-
  19.01.23 23:03 Infotech

Az Európai Unió (EU) elfogadta Japánnal a személyes adatok védelméről szóló megfelelőségi határozatot, amely Japán által is elfogadott egyenértékű határozattal együtt megteremti a világ legnagyobb biztonságos adatáramlási térségét.