Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek

Propeller
-
  18.12.08 18:12 Belföld

A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción szombaton Budapesten, ahol országos útlezárásokat helyezett kilátásba. 2019. január…

5 kapcsolódó hír

A bérminimum kétszámjegyű emelése jöhet

Azenpenzem
-
  18.12.07 09:42 Gazdaság

A várakozásoknak megfelelően a munkaadók és a szakszervezetek nem tudtak megállapodni a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi emelésének mértékéről. A kérdésben így a kormány dönt – általános várakozás szerint kétszámjegyű lesz majd az emelés.

Rabszolgatörvény: kemény üzenet a kormánynak

Napi
-
  18.12.08 12:37 Gazdaság

A szakszervezetek tiltakozó akciót szerveztek az úgynevezett rabszolgatörvény ellen szombatra. A tömeg a Jászai Mari térről a Kossuth térhez vonult. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke egyebek mellett azt üzente: ha kell gyárról gyárra fognak harcolni azért, hogy megakadályozzák a törvény alkalmazását.

A munka törvénykönyve tervezett módosításának visszavonását követelik a szakszervezetek

ProfitLine
-
  18.12.08 20:30 Gazdaság

A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik - mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción szombaton Budapesten, ahol országos útlezárásokat helyezett kilátásba.

Hallgat a kormány, kudarcba fulladt a tárgyalás: 15 ezret emelnének a minimálbéren

Blikk
-
  18.12.08 03:00 Belföld

Nem sikerült megállapodniuk a munkáltatói érdekképviseleteknek és a szakszervezeteknek a január 1-jén hatályba lépő minimálbér és garantált bérminimum mértékében, így feltehetően a kormány határoz majd az emelésről – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke.

Hétfőtől országos útlezárások lesznek – a munka törvénykönyve tervezett módosításának visszavonását követelik

Debreceni Nap
-
  18.12.09 00:06 Belföld

A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción szombaton Budapesten, ahol országos útlezárásokat helyezett kilátásba. Hozzátette:…