Miért segít Orbán egy bűnözőt? Kiakadtak a magyar kormányra

Privátbankár
-
  18.11.21 13:05 Gazdaság

Német lapok szerint a magyar miniszterelnök egy bűnözőt segít a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki személyében. Ezzel az is lehet a célja, hogy hosszú távú szövetségesekre tegyen szert a Balkánon. Szerdán a bővítésért felelős uniós biztos is magyarázatot követelt arra, hogy miért kapott menedékjogot Magyarországon a…

11 kapcsolódó hír

Keményen beleszállt az Mszp Orbánba a menekültstátusz miatt

ATV
-
  18.11.20 18:24 Belföld

Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök nem engedi el „korrupt kollégáinak” a kezét. A döntés miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot is rendkívüli ülésre.

Trócsányi: Gruevszkit már nem lehet kiadni Macedóniának

ATV
-
  18.11.21 06:12 Belföld

A macedónok tiltakoznak, és Gruevszki kiadatását fogják kérni. De abba az országba már nem lehet kiadni, ahol az üldözés történt – mondta Trócsányi László az Echo TV-ben. Az igazságügyi miniszter megerősítette: Nikola Gruevszkit "megilleti az utazás joga", szabadon közlekedhet. 

Trócsányi László: Nikola Gruevszkit megilleti az utazás joga, nem lehet kiadni Macedóniának

168 Óra Online
-
  18.11.20 21:28 Belföld

Az igazságügyi miniszter az Echo TV-ben beszélt arról, hogy Nikola Gruevszki macedón exkormányfő kedden megkapta a menedékjogot Magyarországtól. A tárcavezető emlékeztetett, hogy akinek Magyarországon menekültstátuszt adnak, kaphat útiokmányokat és szabadon közlekedhet.

DK: Bűnöző kormányok adnak bűnözőknek menekültstátuszt

Mandiner
-
  18.11.20 16:40 Belföld

„Európa első embercsempész kormánya” a Fidesz-KDNP a Demokratikus Koalíció szerint, akik világméretű botránynak tartják, hogy Nikola Gruevszki megkapta a menekültstátuszt Magyarországon.

Demokratikus Koalíció: Az Orbán-kormány elismerte, hogy embercsempészetet hajtott végre

Mandiner
-
  18.11.21 16:37 Belföld

Regisztráltassák magukat bevándorlást támogató szervezetként és fizessék be a bevándorlási különadót!

Kiakadt az ellenzék Gruevszki menekültstátuszán – rendkívüli ülést tart a nemzetbiztonsági bizottság

Propeller
-
  18.11.20 17:30 Belföld

Eléggé kiakadt több ellenzéki párt azon, hogy a hazájában korrupciós ügyek miatt jogerősen elítélt, ám büntetése elől Magyarországra szökő Nikola Gruevszki volt macedón államfő menedékjogot kapott az Orbán-kormánytól. DK: csak bűnöző kormányok adnak bűnözőknek menekültstátuszt A Demokratikus Koalíció világméretű botránynak…

Így döntöttek olvasóink: Gruevszki tiszteletbeli Fidesz-tag lesz

HVG
-
  18.11.21 07:20 Belföld

Kedden megkapta a menekültstátuszt Magyarországtól a bukott macedón kormányfő, Nikola Gruevszki, de a még döntés előtt szavazásra hívtuk olvasóinkat.

Trócsányi: Gruevszkit nem lehet kiadni Macedóniának

24
-
  18.11.21 09:40 Belföld

Az igazságügyi miniszter szerint azért nem, mert elismertük, hogy üldözték.

„Miniszterelnök úr! Most kell szerénynek lenni, mert most van mire"

Hírklikk
-
  18.11.20 19:45 Belföld

Keményen beleszállt az MSZP Orbánba a menekültstátusz miatt. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök nem engedi el „korrupt kollégáinak” a kezét. A döntés miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot is rendkívüli ülésre.

Az Orbán-kormány elismerte, hogy embercsempészetet hajtott végre – DK

Klubrádió
-
  18.11.21 15:03 Belföld

A Demokratikus Koalíció szerint Szijjártó Péter külügyminiszter elismerte, hogy magyar diplomaták csempészték a balkáni útvonalon a börtön elől elszökött volt macedón miniszterelnököt. Ezzel az Orbán-kormány elismerte, hogy embercsempészetet hajtott végre, egy börtön elől megszökött köztörvényes bűnözőnek segített az illegális…

Gruevszki-ügy: Az Európai Bizottsághoz fordul a Jobbik

Magyar Hang
-
  18.11.21 18:01 Belföld

Az ellenzéki párt Brüsszel állásfoglalását kéri, ha Macedónia jogállamnak tekinthető, akkor ki kell adnunk hazájának a korrupció miatt elítélt volt miniszterelnököt. Közben a nemzetbiztonsági bizottság munkáját ellehetetlenítette a Fidesz.