7 kapcsolódó hír

A Terror Háza kutatási igazgatója: konzervatívnak lenni szexi, Esterházy és Spiró az ásatag múlt

HVG
-
  18.07.12 06:05 Belföld

Békés Márton szerint meg kell változtatni a kulturális mércéket, amelyeket plebejusabb, népibb értékek alapján kell kijelölni.

Schmidt Mária kutatási igazgatójának sajátos nézetei a kultúráról

168 Óra Online
-
  18.07.11 18:05 Kultúra

Meg kell szabadulni a sablontól, hogy az Esterházy a jó író, továbbá plebejus, kultúra kell ide, nem Jancsó – mutatta meg a jövőt Békés Márton.

A Terror Háza kutatási igazgatója szerint „meg kell szabadulni attól a sablontól, hogy Esterházy a jó író”

24
-
  18.07.11 17:35 Belföld

Békés Márton a Fidesz győzelméből azt a következtetést vonta le, hogy Jancsó és Esterházy helyett népibb értékekre van szükség.

Békés Márton: saját magunkkal kell vitatkoznunk

Magyar Idők
-
  18.07.12 12:12 Belföld

A magyar nemzet által háromszor megerősített rendszert ehhez illő kulturális tartalommal kell megtölteni – mondta a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

Békés Márton szerint el kell engedni azt hogy Esterházy a jó író… De mond cifrábbakat is – Ezek saját gondolatok, vag…

BalraMagyar
-
  18.07.11 17:46 Vélemény

Új konzervatív kulturális korszakot kell teremteni Magyarországon… – mondja a Terror Háza kutatási igagatója   Új konzervatív kulturális korszakot kell teremteni Magyarországon, az első lépés, hogy a vállaltan populista, jobboldali, nemzeti közeg szabaduljon meg azoktól a sablontól, hogy például „az Esterházy a jó író, a liberális…

Szabaduljunk meg a sablontól, hogy Esterházy a jó író!

Index
-
  18.07.12 09:29 Kultúra

Többek között erről beszélt a Terror Háza kutatási igazgatója a Klubrádióban. Meg arról is, hogy nemzetinek lenni szexi és menő.

Új, szexi és populista kultúrát hirdet az országnak Orbán híve

Klubrádió
-
  18.07.11 16:45 Belföld

Nem az Esterházy vagy Jancsó képviselte kulturális mércére van szüksége az új Magyarországnak, a sztenderdeket a plebejusabb értékek alapján kell meghatározni, amelyek összhangban vannak a Fidesz-szavazó VIII. kerületiek világával is – erről beszélt a Klubrádióban Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója. Szerinte populista,…