Nekimentek Ferenc pápának - állítólag segítette az eretnekségek terjedését

888
-
  17.09.24 09:50 Külföld 

Több száz éve nem történt olyan a katolikus egyház történetében, mint most szeptemberben. Hatvankét katolikus pap és tudós szerint ugyanis a katolikus egyházfő "eretnekségek terjedését" segítette elő, ezért úgynevezett "Hívő korrekciót" adtak ki.

16 kapcsolódó hír

Eretnekséggel vádolják Ferenc pápát

Magyar Idők
-
  17.09.24 21:36 Infotech 

Téves egyházi tanítással és ebből eredő eretnekséggel vádolja Ferenc pápát a több nemzetközi katolikus internetes oldalon közzétett dokumentum, amely az egyházfő Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának „tévedéseinek” korrekcióját szorgalmazza az egyházfőtől.

Ferenc pápához fordultak segítségért a katalán papok

HVG
-
  17.09.25 19:21 Külföld 

Több mint négyszáz katalán katolikus pap és diakónus fordult hétfőn levélben Ferenc pápához.

Eretnekségnek ad utat Ferenc pápa teológusok szerint

Mandiner
-
  17.09.24 21:00 Kultúra 

Egy új dokumentumban arra szólítják fel az egyházfőt teológusok és más egyházi személyek, hogy javítsa ki A szeretet öröme kezdetű apostoli buzdításának hét pontját, amelyeket részletesen elemeznek. Ezek megítélésük szerint hamisak és eretnekségre adnak lehetőséget, ezért az egyházfőnek el is kell határolódnia korábbi kijelentéseitől.

Elképesztő: eretnekséggel vádolják Ferenc pápát több katolikus oldalon

Blikk
-
  17.09.24 21:24 Külföld 

Téves egyházi tanítással és ebből eredő eretnekséggel vádolja Ferenc pápát egy több nemzetközi katolikus internetes oldalon közétett dokumentum, amely az egyházfő Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának "tévedéseinek" korrekcióját szorgalmazza az egyházfőtől.

Ferenc pápa segítségét kérik katalán papok

MNO
-
  17.09.25 19:02 Külföld 

Négyszázan fordultak a katolikus egyházfőhöz közbejárását kérve a spanyol kormánynál a népszavazás miatt.

Önkorrekcióra kérik Ferenc pápát

Heol
-
  17.09.24 21:04  

Többségükben világi katolikus teológusok és egyházi személyek, arra kérik az egyházfőt, hogy Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának „tévedéseit” javítsa ki, és határolódjon el tőlük.