Francia választások: csak technikai átalakítás várható a kabinetben

Híradó
-
  17.06.19 10:50 Külföld 

Az Édouard Philippe által vezetett francia kormány hétfőn benyújtja lemondását, de a következő napokban csak "kisebb technikai átalakítás" várható a kormányzatban, a miniszterelnök és a miniszterek személye nem változik.

7 kapcsolódó hír

Macron megbízta miniszterelnökét az új kormány megalakításával

ATV
-
  17.06.19 21:49 Külföld 

Emmanuel Macron francia államfő hétfő este ismét kinevezte Edouard Philippe-et miniszterelnöknek, miután a köztársasági hagyományoknak megfelelően a kormányfő benyújtotta lemondását a nemzetgyűlési választásokat követően - közölte a francia elnöki hivatal.

Kényelmes abszolút többséget szereztek Macronék

Portfolio
-
  17.06.19 10:55 Gazdaság 

Az Édouard Philippe által vezetett francia kormány hétfőn benyújtja lemondását, de a következő napokban csak kisebb technikai átalakítás várható a kormányzatban, a miniszterelnök és a miniszterek személye nem változik - jelezte Christophe...

Kilép a kormányból a megvádolt francia miniszter

Inforádió
-
  17.06.19 21:20 Külföld 

Emmanuel Macron francia államfő azt kérte az egy korábbi ingatlanfejlesztési ügy miatt ügyészi vizsgálat alá került Richard Ferrand területfejlesztési minisztertől, hogy lépjen a ki kormányból és a nemzetgyűlési választásokon abszolút többséget szerzett elnöki mozgalom, a Köztársaság lendületben (LREM) frakcióvezetője legyen - közölte hétfő este az

Macron megbízta miniszterelnökét a kormányalakítással

Gondola
-
  17.06.19 21:52 Külföld 

Emmanuel Macron francia államfő hétfő este ismét kinevezte Edouard Philippe-et miniszterelnöknek, miután a kormányfő benyújtotta lemondását.

Macron megbízta a miniszterelnökét a kormányalakítással

VS
-
  17.06.19 21:49 Külföld 

A választások után Edouard Philippe benyújtotta lemondását.

Francia választások - Csak technikai átalakítás várható a kabinetben

Népszava
-
  17.06.19 11:07 Külföld 

A miniszterelnök és a miniszterek személye nem változik.

Le is mond, meg nem is a francia kormány

VG
-
  17.06.19 10:56 Gazdaság 

Ugyan Édouard Philippe francia miniszterelnök kormánya benyújtja lemondását, mégis csak technikai átalakítás várható a kabinetben – jelentette be a francia kormányszóvivő.