Zsinagóga hírek

Kultúra és szórakozás › Zsinagóga

Egy hajléktalan beismerte a duluthi zsinagóga felgyújtását

19.09.25 16:10

Egy hajléktalan férfi beismerte, hogy ő okozta gondatlanságból azt a tüzet, amelynek következtében megsemmisült a minnesotai Duluthban található 117 éves zsinagóga - jelentette szerdán az AP amerikai hírügynökség.

Nem létezik az a kategória, amelybe az EMIH-et emelték

19.09.24 09:01

A "legmagasabb kategóriában elismert egyházaknak" jár az állami és önkormányzati intézményrendszerrel azonos finanszírozás.

Semjén Zsolt: A legmagasabb kategóriában válik elismert egyházzá az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

19.09.22 21:43

Átfogó megállapodást kötött a magyar kormány és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), amelynek értelmében a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá válik - jelentette be a miniszterelnök-helyettes vasárnap, a szentendrei új…

Köves Slomó: Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

19.09.22 17:07

Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet, büszkék vagyunk a múltunkra, hagyományainkra, és úgy gondoljuk, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van a zsidó közösségnek –…

160 éves a Dohány utcai zsinagóga

19.09.04 13:38

Százhatvan éve, 1859. szeptember 6-án adták át a budapesti Dohány utcában Európa legnagyobb működő zsinagógáját. Az MTVA Sajtóadatbankjának anyaga:

Tapolca zsidó áldozataira emlékeztek

19.07.29 13:24

Az 1944-ben elhurcolt tapolcai zsidók emléke előtt tisztelegve tartottak megemlékezést a Szeretem a Városom Egyesület, helyi képviselők és képviselőjelöltek a hajdani zsinagógánál.

30 produkció nőkkel a fókuszban

19.07.12 11:21

A szegedi MASZK Egyesület 29. alkalommal rendezi meg a THEALTER nemzetközi színházi fesztivált. A fő helyszín a szegedi Régi Zsinagóga, de színházi pezsgéssel telik meg a város több pontja is - még a Csillag börtönben is lesz előadás.

A(z) "Zsinagóga" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Két hét múlva nyithatnak a budapesti zsinagógák

A Mazsihisz bejelentése alapján június 5-től egyelőre csak hitéleti célból lehet látogatni a zsinagógákat. Jó hír, és ez is a járvány veszélyének csökkenését mutatja, hogy a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH)…

Magyar település

Megszűnik a távmunka az SZTE-n

Június elsejétől visszaáll a veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend a Szegedi Tudományegyetemen: a távmunka keretében történő munkavégzés általánosan támogatott lehetősége megszűnik, a munkavállalóknak a korábbi…

Nagyvilág

Brutális gyilkosság: hidegvérrel kivégezték az otthonában a koronavírussal foglalkozó kutatót

A pittsburghi egyetem egyik docensére, Bing Liura az otthonában találtak rá.

Ország

Embercsempészt fogtak a rendőrök

14, okmányok nélküli migránst próbált Szerbiából átcsempészni egy szerb férfi.

 

Kategória ajánló