Zsinagóga hírek

Kultúra és szórakozás › Zsinagóga

k2-napokat is tart a Régi Zsinagóga – Kulka János először lesz vendég

19.10.01 10:20

Nyolc független színházi produkciót tartogat az október a szegedi közönség számára. Utoljára lesz látható Szegeden a Megyek utánad, Kulka János először áll a Régi Zsinagóga színpadára, de visszatérő művészekkel is találkozhat a közönség. Kortárs…

Egy hajléktalan beismerte a duluthi zsinagóga felgyújtását

19.09.25 16:10

Egy hajléktalan férfi beismerte, hogy ő okozta gondatlanságból azt a tüzet, amelynek következtében megsemmisült a minnesotai Duluthban található 117 éves zsinagóga - jelentette szerdán az AP amerikai hírügynökség.

Nem létezik az a kategória, amelybe az EMIH-et emelték

19.09.24 09:01

A "legmagasabb kategóriában elismert egyházaknak" jár az állami és önkormányzati intézményrendszerrel azonos finanszírozás.

Köves Slomó: Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

19.09.22 17:07

Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet, büszkék vagyunk a múltunkra, hagyományainkra, és úgy gondoljuk, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van a zsidó közösségnek –…

160 éves a Dohány utcai zsinagóga

19.09.04 13:38

Százhatvan éve, 1859. szeptember 6-án adták át a budapesti Dohány utcában Európa legnagyobb működő zsinagógáját. Az MTVA Sajtóadatbankjának anyaga:

Tapolca zsidó áldozataira emlékeztek

19.07.29 13:24

Az 1944-ben elhurcolt tapolcai zsidók emléke előtt tisztelegve tartottak megemlékezést a Szeretem a Városom Egyesület, helyi képviselők és képviselőjelöltek a hajdani zsinagógánál.

A(z) "Zsinagóga" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Megújul a zalaegerszegi hangverseny- és kiállítóterem

Megkezdődött a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremnek otthont adó egykori zsinagóga épületének felújítása Zalaegerszegen.

Magyar település

Az automatáknál is elérhető a percalapú parkolás Szegeden

Az országban elsőként az automatáknál is elérhető a percalapú parkolás Szegeden - közölte Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester pénteken.

Nagyvilág

Nhl: a Washington Capitals visszaelőzte a Penguinst

A Washington Capitals visszavette a Metropolitan csoport vezetését a Pittsburgh Penguins csapatától, miután a fővárosiak vasárnap 5–3-ra megnyerték a két csapat mérkőzését az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).  

Ország

Orbán Viktor a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével tárgyalt

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Pásztor Istvánt.

 

Kategória ajánló