Zsinagóga hírek

Kultúra és szórakozás › Zsinagóga

Végre feltárhatják a Mátyás király korabeli budavári nagyzsinagógát

20.11.02 12:05

A háromszázharmincnégy éve elpusztult zsinagógát a magyar régészek a hatvanas években fedezték fel, azonban kénytelenek voltak visszatemetni, mivel az Állami Egyházügyi Hivatal nem engedélyezte, hogy feltárják az épületet.  

Biden az antiszemitizmust rákos daganatnak nevezte

20.11.01 13:41

A volt alelnök a Pittsburghi Tree of Life zsinagóga elleni merénylet második évfordulóján hangsúlyozta, Izrael biztonsága kiemelten fontos számára.

Sokak régi vágya teljesülhet - hatalmas munka indul a budai Várban

20.11.01 10:27

Elkezdődhet a középkor budavári nagyzsinagóga feltárása: hétfőn a szakemberek megvizsgálják az eltemetett épületet, hogy megtervezzék a munkálatokat.

Örökzöld slágerek a reményért

20.10.22 20:20

Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál részeként, a Szabadkai Zsinagógában szerda este, dr. Nógrádi Gergely főkántor adott koncertet. 

A(z) "Zsinagóga" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Késsel támadt rabbira, kipáját leverte egy nő Bécsben

Egy nő letépte egy rabbi kipáját, és kiabálva késsel fenyegette Bécsben. Mindezt az APA osztrák hírügynökség jelentette a belügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva. “Támadás érte a bécsi zsidóságot. Amellett, hogy megerősítettük a…

Ország

Tompítja a túlzó derűlátást az osztrák kancellár

A megszokott élet csak jövőre térhet vissza az alpesi sípályákra.

Nagyvilág

Fóliasátor égett Győrben

Kigyulladt egy fóliasátor Győrben, a Bécsi út közelében, a Bakter utcánál. A tűzoltóság tájékoztatása szerint limlomok gyulladtak meg az építményben. 

Közélet

Határsértőt tartóztattak fel Ásotthalomnál

Határsértőt tartóztattak fel Ásotthalomnál Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 11. 29., v - 19:16 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az…

 

Kategória ajánló