Zika-vírus hírek

Életmód › Zika-vírus

Rákellenes kísérleti gyógyszerrel kezelhető a koronavírus-fertőzés

20.09.23 10:38

A Virginia Commonwealth University Massey Rákközpontjának kutatócsapata Paul Dent professzor vezetésével rájött, hogy az AR-12 nevű rákgyógyszer lelassíthatja a COVID-19 fertőzésért felelős vírus terjedését az egészséges sejtekben.

Mutáns szúnyogokat fognak szabadon engedni Floridában

20.08.21 14:37

A floridai hatóságok nemrégiben jóváhagyták 750 millió szúnyog szabadon engedését, amelyeket előtte genetikailag módosítotani fognak, hogy így próbálják meg a helyi populáció méretét csökkenteni. A cél azon szúnyogok számának csökkentése,…

A Zika-láz terjedését modellezték szegedi matematikusok

19.12.13 08:43

Az elmúlt években komoly riadalmat okozó Zika-vírus járványos terjedését modellezték a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) matematikusai, az erről szóló cikkük a napokban jelent meg rangos Scientific Reports folyóiratban. A Zika vírust 1947-ben fedezték fel…

A Zika-láz terjedését modellezték szegedi matematikusok

19.12.10 14:52

Az elmúlt években komoly riadalmat okozó Zika-vírus járványos terjedését modellezték a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) matematikusai.

A(z) "Zika-vírus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Amerikai kutatók: egy rák ellen használt kísérleti gyógyszer a koronavírus ellen is hatásos lehet

Az AR-12 nevű szer az olyan vírusok ellen már működik, mint a zika, a mumpsz és a kanyaró. Amerikai kutatók most a koronavírus ellen is bevetnék.

Magyar település

Veritas Virtus Libertas: Nyílt levél a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatához

Az egyes karok hallgatói – és mint azóta kiderült, oktatói – szintén a sajtóból értesültek erről a döntésről.

Tudomány

Megbírságolták a PSD elnökét a járványügyi előírások megszegése miatt

Tízfős asztaltársaságban, maszk nélkül fotózták le a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, Marcel Ciolacut és a párt veterán tagját, Mihai Tudose volt gazdasági minisztert szombat este.

Életmód

Az Antarktiszon is megjelentek a közönséges szúnyogok

Az Antarktisz turisták által kedvelt György király-szigetén megjelentek a közönséges szúnyogok – jelentette be Alekszandr Klepikov, a déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője.

 

Kategória ajánló