Zene világnapja hírek

Esemény › Zene világnapja

Októberi kínálat az Óbudai Társaskörben

19.09.19 10:58

Az Óbudai Társaskör az Anima Musicae Kamarazenekar új sorozatával nyitja meg a 2019/2020-as évadát a zene világnapján, október 1-jén.

Hangversennyel emlékeztek meg a Zene Világnapjáról

18.10.10 10:06

Október 6-án (szombaton) este a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Zenekar, valamint a Zenebarátok Kórusa tartott hangversenyt a Szent István Templomban.

Kórusok és dalkörök megyei találkozóját rendezik Debrecenben

18.10.09 01:27

A Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Szépkorúak Klubja  a zene világnapja és az idősek napja tiszteletére várja az érdeklődőket a kórusok és dalkörök megyei találkozójára 2018. október09-én 10.00 órától a DMK Újkerti Közösségi…

Ünnepi hangverseny a zene világnapján

18.10.02 11:12

Koncerttel ünnepelte meg hétfőn a Zenei Világnapot a Járdányi Pál zeneiskola a Tamási Áron Művelődési Központban. Tóth Péter tanár köszöntőjében többek között a hazai zeneoktatás eredményeit, a magyarországi zenetanulás mindenki számára…

Egész napos muzsikálás a művészeti iskolában

18.10.02 10:03

Magától értetődő, hogy október elsején, a zene világnapján különösen, de az év minden szakában a Sándor Frigyes zeneiskolában hűek a híres hegedűművész gondolatai­hoz.

Ficsak: nagy szükség van az idősek tapasztalatára és bölcsességére

18.10.01 17:45

A 2010 előtti politika a társadalmi korosztályokat egymás ellen fordította, mert úgy vélekedtek, hogy nem lehet a kormányzás nyertese minden társadalmi csoport.

Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán tiszteletére Budapesten

18.10.01 13:31

Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester tiszteletére Budapest XIII. kerületében hétfőn, a zene világnapján. Kocsis Zoltán gyermekkorától 1971. május 7-ig lakott a Szent István körút 22-ben, s ez a ház adott meghatározó élményt a…

Indítsunk zenével, azután jöhet az ölelés!

18.10.01 13:21

Beköszöntött az október a maga ezer színével. Ráadásul az elseje 1975 óta a zene világnapja. Éppen ezért választottam Juhász Gyula gyönyörű művét, ami nyelvezetében is csak úgy muzsikál! Egyébként okóberben ünnepeljük a Magyar festészet és a…

Közös énekléssel ünnepelte 55 éves születésnapját a Zene világnapján a Gregor József Általános Iskola - galéria

18.10.01 12:31

Közös énekléssel ünnepelte az első tanítási óra előtt az intézmény 55 éves születésnapját és a Zene Világnapját a Gregor József Általános Iskola. A népdalcsokor után a homlokzaton emléktáblát helyeztek el.

Három tenor a zene világnapján

18.09.27 22:27

A legendás három tenort, Luciano Pavarottit, José Carrerast és Plácido Domingót bizonyára senkinek sem kell bemutatni.

  A(z) "Zene világnapja" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
  Keresés

  Kapcsolódó témák

  Esemény

  Októberi kínálat az Óbudai Társaskörben

  Az Óbudai Társaskör az Anima Musicae Kamarazenekar új sorozatával nyitja meg a 2019/2020-as évadát a zene világnapján, október 1-jén.

  Esemény

  Hatezer forintért nézik hülyének a nyugdíjasokat Ferencvárosban

  Október elején a tisztelet és megbecsülés jeléül minden ferencvárosi nyugdíjas nettó hatezer forintot kap a ferencvárosi önkormányzattól. Az idős embereknek nincs más dolguk, mint regisztrálni az önkormányzatnál. A pénzesőt az idősek…

  Ismert személy

  Köves Slomó és G. Fodor Gábor találkozása Yehudi Menuhin asztalán

  Lehet, hogy többek számára ismert a vicc, amely szerint Kohn Moszkvában elhatározza, hogy egy élete, egy halála, egyszer személyesen fölkeresi „a mi nagy Yehudi Menuhinunkat!” - Gábor György jegyzete.

   

  Kategória ajánló