Vulkán hírek

Tudomány › Vulkán

Vulkán nap és EU-s fejlesztések nyílt napja van június elsején Ipolytarnócon

19.05.31 16:05

Idén kilencedik alkalommal tartják az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja országos rendezvénysorozatot, amelyhez csatlakozva Magyarország hat nemzeti parkja szervez programokat. Június elsején szombaton a Nógrád megyei Ipolytarnóci…

Kitört az Etna – látványos videó

19.05.31 14:10

Izzó lávát és hamut lövellt ki Európa legnagyobb vulkánja. Csütörtök este kitört az Etna – adta hírül az ABC News. A hegy oldalán egy kisebb repedésből izzó láva és hamu távozott, hangos robbanások kíséretében. Italy's Mount Etna lights up the…

Catania életét folyamatosan a vulkán uralta, kétszer el is pusztította

19.05.26 07:10

Akinél Svájc vagy Németország az etalon, az minden bizonnyal – némi túlzással – sokkot kap a Cataniában tapasztaltaktól. Pedig „csak” élnek. Szicíliában.

Eddig ismeretlen dologra bukkantak tudósok a Bermuda-szigeteken

19.05.20 07:07

A földköpeny eddig ismeretlen régióját fedezték fel a Bermuda-szigetek vulkánkőzeteinek vizsgálata során. A régió a külső földkéreg alatt kezdődik, és a bolygó belsejébe akár 2900 méterre is lenyúlhat.

Pink Floyd, a végtelen lehetőség

19.05.10 11:01

Keep Floyding, azaz floydozz tovább! A Pink Floyd 1972-es pompeji koncertjét játssza el újra a magyar coverzenekaruk, az aquincumi amfiteátrumban ma este – vulkán nélkül, de ókori romok között.

A(z) "Vulkán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Ismét aktív egy kamcsatkai vulkán, kitörése katasztrofális lehet

Ismét aktív egy kihunytnak hitt kamcsatkai vulkán, kitörése katasztrofális lehet – állapították meg szakértők

Nagyvilág

A part közelben ölt a cápa

Körülbelül 50 méterre a parttól támadt rá egy cápa egy úszóra Hawaiion. A férfit hamar kimentették, és azonnal megpróbálták őt újraéleszteni, de sikertelenül. Egy 65 éves, kaliforniai férfi ment úszni szombat reggel a…

Ország

E3 2019 - 8 percnyi Man of Medan játékmenet futott be

Már tényleg nem kell sokat várni a megjelenésig, de egy újabb Man of Medan gameplay nehezíti meg a ránk váró nyarat, amelynek a végén végre fejest ugorhatunk az Until Dawn-szerű horrorba.

Nagyvilág

500 millió ember él időzített bombák lábánál

Tudtad, hogy az aktív vulkánok száma jelenleg 1500-ra tehető? Az Etna is pár napja tört ki. Új sorozat mutatja meg a jelenséget.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló