Virológus hírek

Életmód › Virológus

Kínai vakcina: várják az újabb eredményeket

21.01.21 09:17

Jól működő vakcina lehet a kínai, ha a gyártó publikálja az eredményeket, és itthon és az unióban is jóváhagyják. Erről Jakab Ferenc virológus beszélt egy online beszélgetésen. Arról viszont még nincs hír, hogy a kínai gyártó felvette volna a…

A kínai vakcina elavult, a nyugatiak megbízhatóak – mondja a Duda Ernő virológus

21.01.20 13:29

A szegedi professzor szerint nem jó, ha az állam nyomást helyez a gyógyszerfelügyeletre. Bízik benne, hogy január végétől az EU-s beszerzés is felgyorsul majd.

Elárulják a pécsi virológusok, hogy beoltatnák-e magukat a kínai vakcinával

21.01.19 23:19

Többféle kínai vakcinát fejlesztenek, a nem túl hatékonynak bizonyuló Sinovac mellett létezik egy ígéretes változat, a BBIBP-CorV is, amely egy elölt vírust tartalmazó, első generációs termék – mutatnak rá pécsi virológusok egy Facebookon közzétett…

Sebes Gábor: Sokat érünk a modernebb vakcinával, amit épp nem lehet kapni

21.01.18 12:23

Virológusok hosszú, tömött sorban jelentkeznek különböző médiumoknál, hogy elmondják, az mRNS vakcina (Pfizer, Moderna) mennyivel kisebb kockázatú, mint a hagyományos (elölt vírusból készült) kínai vakcina.

Szlávik: nehezen tudom elképzelni, hogy az oltásnak halált okozó mellékhatása lehet

21.01.18 12:22

Dr. Szlávik János infektológus volt a Mokka vendége, aki mindent elmondott a „szuperfertőző” brit koronavírus variánsról, mely sokkal gyorsabban képes terjedni, mint az elődje.

Kemenesi Gábor a vakcinák hatásairól és mellékhatásairól

21.01.18 07:49

Az AstraZeneca, a BioNTech-Pfizer és a Moderna vakcinája a globális ellátás nagy részét lefedi – mondta a Népszavának Kemenesi Gábor virológus.

A(z) "Virológus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Beadassuk-e az AstraZeneca-vakcinát? – Virológus válaszol

Kemenesi Gábor biológus, víruskutató Facebook-bejegyzésben válaszol a gyakran feltett kérdésre.

Életmód

Beadassuk-e az AstraZeneca-vakcinát? – Virológus válaszol

Kemenesi Gábor biológus, víruskutató Facebook-bejegyzésben válaszol a gyakran feltett kérdésre.

Nagyvilág

Újabb kínai vakcina mutat kiemelt hatékonyságot

A chilei oltási programból levont következtetések alapján a kínai Sinovac Biotech által fejlesztett CoronaVac nevű koronavírus-vakcina 67 százalékos hatékonysággal előzi meg a tünetes, 80 százalékos hatékonysággal pedig a…

Életmód

NNK: mindenkit boncolni kell, aki oltás után hunyt el

Az NNK tájékoztatót adott ki, hogy minden olyan elhalálozást be kell jelenteni, amely az oltást követő egy hónapon belül történt, és a halottvizsgálatot végző orvosnak kezdeményeznie kell a kórboncolást is.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló