Világűr hírek

Tudomány › Világűr

Új elmélet született arról, honnan jöhetett a dinoszauruszokat kiirtó meteor

21.02.16 11:49

Évtizedekig úgy gondolták, hogy a dinoszauruszok és szinte minden létforma kihalását okozó aszteroida a Mars és a Jupiter közötti övből származik. Egy Harvardon végzett kutatás szerint azonban sokkal távolabbról ered, mint gondolták.

Halott bolygókkal díszelegnek az univerzum kannibálcsillagai

21.02.16 06:06

Asztronómusok egészen különleges csillagokat fedeztek fel, melyeket elpusztult bolygórendszerek maradványai és törmelékei vesznek körül.

Napokra vagyunk a NASA új marsjárójának landolásától

21.02.15 15:16

Nagyon a láthatáron van már a NASA következő marsjárójának landolása, mivelhogy az űrügynökség által fejlesztett Perseverance leszállóegység konkrétan négy nap múlva, azaz február 18-án ér talajt. Jelenleg ott tartunk, hogy a NASA az utolsó simításokat…

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

NASA a Marson, ″én meg hajat mostam″ - vendégszerzőnk írása

Február 18 fontos nap volt az űrkutatás történetében. Magyar idő szerint 21:44-kor landolt a Perseverance, a NASA marsjárója. Innentől képeket kapunk a Marsról, hallhatjuk a bolygó hangját, kőzeteket elemezhetünk, és…

Márka

Szaklap: Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Elon Musk amerikai vállalkozó, a Tesla és a SpaceX vezetője a leggazdagabb ember a világon a Forbes magazinhoz hasonló profilú sanghaji Hurun Report című kínai havilap számításai szerint.

 

Kategória ajánló