Világűr hírek

Tudomány › Világűr

Csodálatos fényképet lőtt a Marsról az arab űrszonda

21.02.16 19:11

Az Egyesült Arab Emírségek első űrszondája nemrég közelítette meg a vörös bolygót, a szerkezetre szerelt kamerával pedig elkészítették az első felvételt a Mars felszínéről.

Új elmélet született arról, honnan jöhetett a dinoszauruszokat kiirtó meteor

21.02.16 11:49

Évtizedekig úgy gondolták, hogy a dinoszauruszok és szinte minden létforma kihalását okozó aszteroida a Mars és a Jupiter közötti övből származik. Egy Harvardon végzett kutatás szerint azonban sokkal távolabbról ered, mint gondolták.

Halott bolygókkal díszelegnek az univerzum kannibálcsillagai

21.02.16 06:06

Asztronómusok egészen különleges csillagokat fedeztek fel, melyeket elpusztult bolygórendszerek maradványai és törmelékei vesznek körül.

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Pazar égi jelenségek várnak ránk 2021 március első felében

A holdfény zavarásától mentes esték, állatövi fény, hajnali bolygók és együttállások várnak ránk a tavasz első két hetében, olvasható a National Geographic pazar összeállításában.   Nézzük meg az állatövi fényt a…

Közélet

Kódolt üzenetet rejtett a marsjáró ejtőernyője

A NASA tudósai elrejtettek egy kódot, amelyre csak a marsjáró leszállása közben derült fény, az internetezők pedig alig hat órán belül megoldották a rejtvényt.

Közélet

Tizennégy kilogrammos meteoritot találtak Svédországban

Tizennégy kilogrammos vasmeteoritot találtak Svédországban – közölte a svéd Királyi Természettudományos Múzeum.

Márka

Megmutatjuk, kit visz magával az űrbe az amerikai milliárdos

Jared Isaacman milliárdos a SpaceX magán űripari vállalkozás egy űrrepülésére a saját maga mellé szóló további három jegyet jótékony célra ajánlotta felé.

 

Kategória ajánló