Világűr hírek

Tudomány › Világűr

A Nemzetközi Űrállomásra tart egy teherűrhajó

21.02.17 06:52

A kazahsztáni Bajkonurból hétfőn indított űreszköz fedélzetén 600 kilogramm üzemanyagot, 420 liter ivóvizet, levegőt, cseppfolyósított nitrogént szállít.

Csodálatos fényképet lőtt a Marsról az arab űrszonda

21.02.16 19:11

Az Egyesült Arab Emírségek első űrszondája nemrég közelítette meg a vörös bolygót, a szerkezetre szerelt kamerával pedig elkészítették az első felvételt a Mars felszínéről.

Új elmélet született arról, honnan jöhetett a dinoszauruszokat kiirtó meteor

21.02.16 11:49

Évtizedekig úgy gondolták, hogy a dinoszauruszok és szinte minden létforma kihalását okozó aszteroida a Mars és a Jupiter közötti övből származik. Egy Harvardon végzett kutatás szerint azonban sokkal távolabbról ered, mint gondolták.

Halott bolygókkal díszelegnek az univerzum kannibálcsillagai

21.02.16 06:06

Asztronómusok egészen különleges csillagokat fedeztek fel, melyeket elpusztult bolygórendszerek maradványai és törmelékei vesznek körül.

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Gasperini szerint a bírónak nem kell NASA-mérnöknek lennie

Még a spanyol Marca is elismeri, hogy a Real Madrid bergamói győzelmében nagy szerepet játszó kiállítás túlságosan szigorú ítélettel született.

Közélet

NASA – Nagyfelbontású panorámafelvétel a Mars felszínéről

Hazaküldte a vörös bolygó felszínéről készített első, nagyfelbontású panorámafelvételét a Perseverance marsjáró – közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA). A NASA szakemberei a marsjáró Mastcam-Z kamerarendszere…

Közélet

Tizennégy kilós meteoritot találtak Svédországban

A 30 centiméteres űrkőzetrész lehet a november 7-i becsapódás fő darabja.

Márka

Megmutatjuk, kit visz magával az űrbe az amerikai milliárdos

Jared Isaacman milliárdos a SpaceX magán űripari vállalkozás egy űrrepülésére a saját maga mellé szóló további három jegyet jótékony célra ajánlotta felé.

 

Kategória ajánló