Világűr hírek

Tudomány › Világűr

Magyar atlasz készült a Marsról

21.02.17 15:50

A kiadványban Hargitai Henrik, a NASA volt kutatója a domborzati, éghajlati viszonyok mellett bemutatja a bolygóra küldött járművek leszállóhelyeit is.

Kisbolygó is viseli a magyar csillagászat felvirágoztatója, Konkoly-Thege Miklós nevét

21.02.17 15:50

105 éve, 1916. február 17-én halt meg Konkoly-Thege Miklós csillagász, akadémikus, a hazai csillagászat és meteorológia felvirágoztatója. A lelkes tudóst az MTA 1876-ban levelező, 1884-ben tiszteleti tagjává választotta, több külföldi társaság is tagsággal…

Egy magyar kutató révén most valóban ott érezhetjük magukat a Marson

21.02.17 15:50

Elkészült a világ első földrajzi szemléletű atlasza a Marsról, amely 60 oldalas és amelyet a NASA volt kutatója, az ELTE adjunktusa szerkesztett.

Landol a Nasa marsjárója + videó

21.02.17 07:38

Magyar idő szerint csütörtökön este fél tíz után kezdődik meg a Perseverance rover 7 percig tartó ereszkedése a vörös bolygó ritka légkörében.

A Nemzetközi Űrállomásra tart egy teherűrhajó

21.02.17 06:52

A kazahsztáni Bajkonurból hétfőn indított űreszköz fedélzetén 600 kilogramm üzemanyagot, 420 liter ivóvizet, levegőt, cseppfolyósított nitrogént szállít.

Csodálatos fényképet lőtt a Marsról az arab űrszonda

21.02.16 19:11

Az Egyesült Arab Emírségek első űrszondája nemrég közelítette meg a vörös bolygót, a szerkezetre szerelt kamerával pedig elkészítették az első felvételt a Mars felszínéről.

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Új projektbe száll be a NASA

A NASA azt szeretné, ha 2035-ben már szolgálatba állnának az utasokat szállító elektromos repülőgépek írja a HVG. Az elmúlt években egyre több helyről lehetett hallani arról, hogy zajlik az elektromos repülőgépek fejlesztése. Az AirBus a…

Közélet

Egyetlen ősholdjának szétszakadásából jöhetett létre a Mars két holdja

A Mars két holdja, a Phobos (félelem) és a Deimos (rettegés) létrejöttét vizsgálták a zürichi tudósok.

Közélet

Tizennégy kilós meteoritot találtak Svédországban

A 30 centiméteres űrkőzetrész lehet a november 7-i becsapódás fő darabja.

Márka

Megmutatjuk, kit visz magával az űrbe az amerikai milliárdos

Jared Isaacman milliárdos a SpaceX magán űripari vállalkozás egy űrrepülésére a saját maga mellé szóló további három jegyet jótékony célra ajánlotta felé.

 

Kategória ajánló