Világűr hírek

Tudomány › Világűr

Megérkezett az ISS-re a Cygnus NG-15

21.02.22 17:02

Szombati indítását és másfél napos utját követően rácsatlakozott a Nemzetközi Űrállomásra a Cygnus S.S. Katherine Johnson.

Épül az M3, pusztulnak a bálnák, meghódítjuk a világűrt – a hét képei

21.02.22 15:51

Landolt a Marson a Perseverance, Elon Musk vállalata pedig műholdat lőtt ki. A Föld nevű bolygón azonban rossz a helyzet: ismét kitört az Etna, pusztulnak a bálnák, sőt még hideg is van. De legalább az M3 metró felújítási munkálatai haladnak. 2021-ben…

Már színes képeket küld a Marsról a Perseverance

21.02.22 14:01

A marsjárót a NASA bolygókutató intézetéből irányítják. A marsjáró Ingenuity nevű kis drónja már szintén bejelentkezett, de egy-két hónapig még nem repül.

Mikor költözünk már a Marsra?

21.02.22 14:00

Szondát küldtünk a Marsra. Miért jó ez nekünk? Miért jó ez annak, aki végrehajtja? Érdekesség, vagy előre viszi a társadalmat? És mikor lesz az, hogy ember teszi a lábát a Marsra? Lehetséges, hogy csak ugródeszkának használjuk egy távolabbi bolygó…

Üzent a Nasa marsjárója: hamarosan elindulhat történelmi útjára

21.02.22 08:37

A NASA marsjárója, a Preservence a saját Twitter-oldalán üzent az emberiségnek: „Ingenuity rendben van. Most még töltöm, de amikor elválik tőlem, akkor kizárólag a napelem töltőiről működik majd”.

Hazatelefonált a Marsról a NASA helikoptere

21.02.21 20:44

Az Ingenuity jelezte, hogy minden a terveknek megfelelően alakul. Ha a misszió sikeres lesz, akkor ez lesz az első helikopter, ami egy másik bolygó légterében repül.

A(z) "Világűr" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Kódolt üzenetet rejtett a marsjáró ejtőernyője

A NASA tudósai elrejtettek egy kódot, amelyre csak a marsjáró leszállása közben derült fény, az internetezők pedig alig hat órán belül megoldották a rejtvényt.

Közélet

Kódolt üzenetet rejtett a marsjáró ejtőernyője

A NASA tudósai elrejtettek egy kódot, amelyre csak a marsjáró leszállása közben derült fény, az internetezők pedig alig hat órán belül megoldották a rejtvényt.

Közélet

Tizennégy kilogrammos meteoritot találtak Svédországban

Tizennégy kilogrammos vasmeteoritot találtak Svédországban – közölte a svéd Királyi Természettudományos Múzeum.

Márka

Megmutatjuk, kit visz magával az űrbe az amerikai milliárdos

Jared Isaacman milliárdos a SpaceX magán űripari vállalkozás egy űrrepülésére a saját maga mellé szóló további három jegyet jótékony célra ajánlotta felé.

 

Kategória ajánló