Világörökség hírek

Nagyvilág › Világörökség

Újranyitották az athéni Akropoliszt a lezárások után

20.05.18 18:16

Görögország ismét várja a látogatókat az UNESCO Világörökség részeként számon tartott antik épület.

Újra látogatható a Viktória-vízesés

20.05.13 16:26

Két hónap után újra látogatható a Viktória-vízesés, amelyet eddig a koronavírus-járvány miatt zártak le a látogatók előtt.

Bővítették a térfigyelő rendszert Hollókőn

20.05.09 00:25

Három új kamerával bővítették a térfigyelő rendszert a világörökségi Hollókőn.

Itt a MovieTravel app - utazz filmes helyszínekre a mobiloddal!

20.04.20 16:47

Az EU által támogatott és 5 uniós tagország részvételével elindult alkalmazás segítségével több UNESCO világörökségi és egyben filmforgatási helyszín is „bejárható” interaktív módon. Az UNESCO Világörökségbe tartozó Valletta a…

Erdővel szegélyezett völgyben terül el a Plitvicei-tavak Nemzeti Park

20.04.13 11:07

A Plitvicei- tavak Nemzeti Park, Horvátország világszerte ismert természeti látványossága 1979 óta a világörökség része. A csodálatos tórendszer minden évszakban más arcát mutatja, és mindig különleges élményt nyújt.

Nyolc ország fogott össze, hogy a lipicai a Világörökség része legyen

20.03.31 14:58

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. A végleges döntést a listára vételről az…

Nyolc ország közösen kérte a lipicailó-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

20.03.29 13:19

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Újra látogatható a 4700 éves Dzsószer-piramis, a világ legrégibb nagy méretű kőépülete

20.03.12 18:07

Évekig tartó felújítás és restaurálás után újra látogatható a szakkarai nekropolisz leglátványosabb építménye, a valaha épült legrégibb piramis, ami 1979 óta a memphiszi nekropolisz részeként 1979 óta az UNESCO Világörökség része.

A(z) "Világörökség" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

A Káptalani Borozó helyén turisztikai központ lesz

Pécsett csaknem hétszázmillió forint értékben, kormányzati forrásból zajlanak egyházmegyei fejlesztések a pécsi világörökségi helyszínek közvetlen közelében.

Ország

Matteo Salvini: Nem bántam meg az olasz határok védelmét

Belügyminiszterként Olaszország törvényeit, szuverenitását, biztonságát védtem - hangoztatta Matteo Salvini, a Liga vezetője hétfő este közleményében.

Gazdaság

Hatvanmilliárdos fejlesztési pályázat indult a kisebb szálláshelyeknek

A Kisfaludy-program támogatási programjában minden olyan szereplő részt vehet, aki legfeljebb nyolcszobás szállást működtet.

Ország

A települések önkormányzatainak hirdetett támogatási csomagot az osztrák kormány

A pályázaton induló városok és falvak között egymilliárd eurót osztanak szét – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn Bécsben, aki példátlan méretűnek nevezte a támogatási csomagot.

 

Kategória ajánló