Világnap hírek

Esemény › Világnap

Négyszáz denevér kapott második esélyt az Állatkerttől

21.04.17 14:25

A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a budapesti Állatkert a denevérek világnapja alkalmából. Az intézmény vadállatmentő központjában tavaly is több száz denevért mentettek meg.

Gyorsan talpra állítaná a kulturális szektort az Európai Bizottság

21.04.17 13:46

A színházak, fesztiválok és cirkuszok gyors újraélesztéséhez szükséges pénzügyi alapok és eszközök rendelkezésre állnak – közölte az Európai Bizottság illetékes biztosa és Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, a Cirkusz Világszövetség…

Minden, amit a hemofíliáról tudni érdemes

21.04.17 08:46

Április 17-e 1989 óta a hemofília és más vérzési rendellenességek világnapja. Magyarországon több mint 2500 hemofíliás él, gyerekek és felnőttek egyaránt. Az örökletes rendellenességről beszélgetünk, szakértőkkel és egy érintettel is.

A könyvtárosok világnapja: április 14.

21.04.14 07:34

Mottó: „Minden könyv hozzánk tesz valamit.”/Karafiáth Orsolya/ – Az American Library Association (Amerikai Könyvtárak Szövetsége – ALA) és az International Federation of Library Associations and Institutions (Könyvtári Egyesületek és Intézmények…

Jószolgálati nagykövet a francia űrhajós

21.04.12 11:01

Az Európai Űrügynökség űrhajósa, Thomas Pesquet jószolgálati nagyköveti kinevezést kapott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetétől (FAO) az űrhajózás világnapján.

A roma világnapra a roma keretstratégiával kedveskedett a kormány a mintegy 417 ezer szegregált romának

21.04.08 13:01

A kormány szerdán fogadta el a „Roma egyenlőség, inklúzió és participáció stratégiája 2030-ig” keretstratégiát, ami elsősorban a marginalizált közösségekben élő mintegy 417 ezer roma helyzetén kíván segíteni. A dokumentum az oktatás, a lakhatás, a…

A(z) "Világnap" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Esemény

Petefészekrák: a fájdalom már fontos tünet

Május 8: a petefészekrák világnapja. Mivel kezdetben nehéz felismerni, és csak alapos viszgálattal azonosítható a kór, figyeljünk magunkra. Melyek a petefészekrák tünetei és kezelési lehetőségei? Mutatjuk!

Tudomány

A koronavírus áldozatainak állítanának emlékművet - ekkorra tervezik a felavatását

A járvány megjelenésének második évfordulóján, 2022 márciusában avatnák fel.

Nagyvilág

Ingázók dilemmája: hol történjen az oltás?

Számos magyar ingázót foglalkoztat a kérdés: Ausztriában vagy Magyarországon adassa be magának a koronavírus elleni védőoltást. Magyarországon egyelőre csak az részesülhet az oltáshoz járó engedményekből, aki Magyarországon…

Közélet

Lassan egy éve tart az élelmiszerek drágulása világszerte

Már tizenegy hónapja folyamatosan nőnek a nemzetközi élelmiszerárak, így a gabonafélék és a cukor ára is – írja az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményében.

 

Kategória ajánló