Világnap hírek

Esemény › Világnap

Gyermekek világnapja: ingyenes rendezvényt szervez az Unicef Magyarország

19.10.21 12:55

November 20-án ünnepeljük a Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját. Az egyezményt 193 ország, köztük Magyarország is ratifikálta. A dokumentum biztosítja azon alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek…

Rengeteg tiszta vizet tehetsz ihatatlanná egyetlen apró hibával: lehet, folyamatosan ezt csinálod

19.10.21 10:09

A Földünkért világnap 1991. október 21-e óta hívja fel a figyelmet az élővilág megőrzésére. Miért ügyeljünk naponta a vízhasználatunkra? Miért ne vásároljunk feleslegesen? Miért ne süllyesszük a fiók mélyére a használt mobiltelefont? Az első…

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

19.10.20 05:06

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz…

“Vannak világhíres dadogók is” – Őze Áron a 25 éves Démoszthenész Egyesületről

19.10.19 15:22

Jubileumi konferenciára készül a Démoszthenész Egyesület október 22-én, a dadogás elfogadásának világnapján. Őze Áron, az egyesület elnöke mesélt a jubileum kapcsán, aki – mint ahogy annak idején édesapja, Őze Lajos – szintén érintett. A…

Meglepő számok láttak napvilágot a nyugdíjról

19.10.18 14:06

Az októberi idősek világnapja alkalmából az OTP Nyugdíjpénztár egy csokorba gyűjtötte a nyugdíjas korral kapcsolatos legizgalmasabb tudnivalókat.

Évente 6-7 ezer szabadalmazható ötletet nyújtanak be Magyarországon

19.10.18 01:53

Évente 6-7 ezer olyan ötlet születik Magyarországon, amelyeket szabadalmaztatni lehetne – mondta Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Étkezési kultúránk alapja a friss kenyér

19.10.17 14:17

A Pékek Világszövetsége kezdeményezése nyomán 2001 óta tartja ma már 30 ország a kenyér világnapját. Elsősorban karitatív tevékenységet folytatnak ilyenkor a pékségek, de van, ahol az edukatív jelleg emelkedik ki, mint ahogyan Dunaújvárosban is.

A(z) "Világnap" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Esemény

Izgalmas gyerekprogramok az Egy Csepp Világnapon

Idén még több ingyenes gyerekprogrammal várja a családokat az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 17-én, vasárnap 10 és 18 óra között Budapesten, a Millenáris B épületében.

Kultúra és szórakozás

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől

Csiszár Imre rendezésében a József Attila Színházban kiderül, hogy a nagy négyes régi sebei begyógyulhatnak-e.

Esemény

A halasi Rákóczi-iskola diákjai gyűjtöttek adományt az állatotthon védenceinek

Az állatok világnapja alkalmából ismét állateledel gyűjtést szerveztek a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban.

Esemény

Cukiságbombát robbantott a szombathelyi Weöres Sándor Színház az Állatok Világnapja alkalmából

A szombathelyi társulat bemutatja: A legkedvesebb szőrpamacsok című produkciót.

 

Kategória ajánló