Világnap hírek

Esemény › Világnap

Mire van szükség az erdők pusztulásának megakadályozásához?

21.03.21 11:04

Az erdei életközösség fontosságára és az erdőkkel kapcsolatos ismereteink bővítésének szükségességére hívja fel a figyelmet a Soproni Egyetem az erdők világnapja alkalmából.

Ha nagy leszek…

21.03.21 08:20

Március 21. a Down-szindróma világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítse, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Ma ünnepeljük a költészet világnapját: jelenleg 231 nyelv van kihalófélben

21.03.21 07:04

Március 21-én ünnepeljük a költészet világnapját, amit eredetileg a nyelvi sokszínűség megőrzése érdekében álmodtak meg. Az Unesco 1999-ben jelölte ki ezt a napot, hogy növeljék a veszélyeztetett nyelvek megismerésének lehetőségét. Tudtad, hogy egy…

„Az úton, és nem a célállomásnál van a boldogság” – Gondolatok a boldogságról a világnapján

21.03.20 20:07

Both Gabi dr. Kádár Annamária pszichológus, Steigervald Krisztián generációkutató, illetve az ismerősei segítségével annak járt utána, vajon mi a boldogság, dönthetünk-e felőle, és mi változik a boldogságra való képességünkben, mire felnövünk.

10 tapasztalat arról, milyen is, ha 100 napig keressük a boldogságot

21.03.20 18:53

A boldogság világnapján kolléganőnk felidézi egy korábbi kihívását: boldogabb lesz-e az ember, ha 100 napon keresztül folyamatosan keresnie kell a boldog pillanatokat?

Rágózz az egészségért! – Erre figyelj a szájegészség napján

21.03.20 17:40

Március 20-án ünnepeljük a Szájegészség világnapját. Itt a rágózás három meglepő, pozitív hatása, amelyek nemcsak a szájegészségre, de az általános egészségügyi állapotunkra is befolyással vannak.

Egy nap a Down-szindrómásokért

21.03.20 15:24

Március 21-e nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy e napon keresztül felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira, az elfogadásra és a bennük rejlő lehetőségekre.

A(z) "Világnap" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Esemény

Kenguruverseny indul a Kenguruzás világnapján

Magyarországon minden 11. gyermek koraszülöttként jön a világra. A Kenguruzás világnapján, a Melletted a helyem Egyesület idén immár hatodik alkalommal hirdeti meg az ország valamennyi Perinatális Intenzív Centruma…

Tudomány

Meglepetés? Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

A Párbeszéd küldöttei a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1…

Nagyvilág

Már tudjuk mikor jön a Jóbarátok reunion, és kik szerepelnek benne!

Már tavaly, az HBO Max indulásakor szerették volna leforgatni a várva várt Jóbarátok reuniont, viszont a koronavírus miatt nem valósult meg. Most viszont napokon belül érkezik a produkció! A forgatást már letudták, emiatt újra fel is…

Közélet

Joe Biden szerint Izrael válaszcsapásai nem aránytalanok

Anthony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere csütörtökön közölte: Washington támogatja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa összeüljön a jövő hét elején megvitatni az izraeli-palesztin konfliktust.

 

Kategória ajánló