Világgazdasági Fórum hírek

Gazdaság › Világgazdasági Fórum

A technológiai óriások megzabolázására számítanak a cégvezérek

20.01.22 10:16

A most zajló Világgazdasági Fórumra időzítve hozta nyilvánosságra szokásos vezérigazgatói felmérését a PwC. A válaszokból komoly pesszimizmus érződik ki.

Johnson: "Átléptük a célvonalat"

20.01.22 07:55

Az Egyesült Királyság a Brexit jelenleg érvényes határnapján, vagyis jövő pénteken brit idő szerint 23 órakor - közép-európai idő szerint éjfélkor - rendezett módon, ratifikált megállapodással kilép az Európai Unióból.

A Lavazza csatlakozik a Ceo Carbon Neutral Challenge-hez

20.01.21 21:06

Az Európai Unió által elfogadott klímavédelmi terv szerint a régiót 2050-ig a világ első karbonsemleges térségévé kívánják alakítani. Ennek kapcsán a Lavazza Group bejelentette – válaszolva Marco Bizarri, a Gucci elnök-vezérigazgatójának nyílt…

Kezdődik az 50. Világgazdasági Fórum

20.01.20 22:40

A négynapos, péntek estig tartó rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy háromezer döntéshozója vesz részt.

Végre összecsaphat Donald Trump és Greta Thunberg

20.01.20 14:59

Ma indul az 50. Világgazdasági Fórum Davosban, melyen a világ vezetői mellett ismét részt vesz a svéd klímaaktivista tinédzser. Azt nem tudni, van-e megbeszélt találkozója az amerikai elnökkel, de az biztos, hogy a fórum egyik kiemelt témája a klímaváltozás…

A(z) "Világgazdasági Fórum" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

A Világgazdasági Fórum új tanulmánya szerint a koronavírus-járvány és az úgynevezett negyedik ipari forradalom együttes hatása miatt 2025-ig 85 millió munkahely szűnik meg az általuk vizsgált 26 országban, ugyanakkor 97 millió…

Nagyvilág

Elhalaszthatják a davosi Világgazdasági Fórumot

A jövő évi találkozó kapcsán a Világgazdasági Fórum szervezői pontos időpontot még nem tudnak mondani.

Tudomány

Miért jó a színes napelem?

Egyrészt az emberi kreativitásnak köszönhetően, másrészt a globális klímaváltozás által kikényszerítve, de egyre nagyobb teret nyernek a napelemek.

Ország

Nem akar talpra állni az Egyesült Államok munkaerőpiaca

Elmaradt a várttól a munkaerőpiac bővülése novemberben az Egyesült Államokban: az előző havihoz képest 307 ezer új munkahely jött létre, zömében a középvállalatoknál.

 

Kategória ajánló