Védőoltás hírek

Életmód › Védőoltás

Kicsi, barna és büdös – ne piszkálja, a rókáknak lesz!

19.09.21 15:34

Október 5-én kezdi meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Magyarország déli és keleti megyéiben a rókák veszettség elleni repülőgépes vakcinázását – tájékoztatta az InfoRádiót az országos állatvédelmi főfelügyelő.

Oltóanyaghiány: van baj, de nem akkora

19.09.20 16:51

Több hete hiány van a varicella elleni oltóanyagból. Az egyik vakcina gyártója közleményt adott ki, hogy tisztázza a helyzetet.

Borsodban is vakcinázzák veszettség ellen a rókákat

19.09.20 09:01

Az immunizálás idejére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el.

Októberben indul a veszettség elleni rókavakcinázás

19.09.19 08:55

A rókák veszettség elleni vakcinázása idén ősszel sem marad el, ezért ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2019. október 5-től zajlik majd a déli és a keleti megyékben.

Európa szintű harc indul a védőoltásokért

19.09.16 10:25

A védőoltások biztonságosak és hatékonyak, ugyanakkor számos uniós tagállamban nőtt az oltóanyagot elutasítók száma.

A(z) "Védőoltás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Enyhébb ítéletet kaphatnak az oltáskritikus szülők, akiknek meghalt a hat hónapos csecsemője

Emberölésről gondatlanságból elkövetett emberölésre minősíthetik át a vádat az oltáskritikus szülők meghalt csecsemőjének ügyében - írja az Index.

Életmód

30 felettieket támad a kanyaró

Az év eleje óta 33 kanyarómegbetegedést regisztráltak Horvátországban - közölte a horvát közegészségügyi hivatal (HZJZ). A legtöbb megbetegedést Split-Dalmát megyében jegyezték fel, utána Zágráb következik.

Életmód

Figyelem! Fontos döntés előtt a magyar szülők: gyermekük egészsége a tét

Máig dönthetnek a magyar szülők, hogy kérik-e hetedikes lányuknak az ingyenes HPV elleni oltást - írja az Index. Az oltást a 12. évüket betöltött hetedik osztályos lányok szülei igényelhetik térítésmentesen. "A fejlett országokban...

Nagyvilág

Milyen vitaminokat érdemes ősszel fogyasztani?

Ahogy egyre jobban haladunk az őszbe, úgy bukkan fel egyre több vírus és baktérium, amik fenyegetik a szervezetünket. Sajnos az őszi fáradtság...

 

Kategória ajánló