Vatikán hírek

Ország › Vatikán

Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb Ferenc pápa szerint

20.04.19 15:03

Az új koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta Ferenc pápa az Isteni Irgalmasság ünnepnapján, amelyen a lengyel Szent Fausztina nővérről emlékezett meg a Vatikánnal szomszédos római templomban zárt ajtók mögött bemutatott…

Zuzana Čaputová államfő Ferenc pápával telefonált

20.04.16 08:07

Zuzana Čaputová államfő szerdán Ferenc pápával telefonált, akit szlovákiai látogatásra invitált.   Čaputovának júniusban kellett volna részt vennie egy audiencián a Vatikánban, de a jelenlegi helyzet miatt nem biztos, hogy megvalósul.   „Arról is…

Már miseszöveg is készült a járványhelyzetre

20.04.15 10:07

Dekrétumot adott ki a járvány idején mondható miséről a szentszéki Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció, tájékoztatott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

F1: Monokli vagy összeomlás?

20.04.08 23:58

Két kisebb csapat vezetője is arra figyelmeztet, hogy a teljes Forma-1-es idény elúszása katasztrofális következményekkel járhat, ha nem fog össze mindenki.

Meglátták Jézust egy fán Kolumbiában, és fittyet hányva a kijárási korlátozásra, tömegbe verődött a lakosság

20.04.08 15:04

Egyelőre (vatikáni szempontból) nem hivatalos, de a lakosok szerint csoda történt múlt héten egy Magangue nevű kolumbiai faluban. Néhány nappal az után, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt kijárási tilalmat vezettek be az országban, a…

A valóban lényeges meglátására szólított fel a pápa virágvasárnap

20.04.06 14:06

A mulandó helyett a valóban lényeges meglátását sürgette Ferenc pápa az egyház történetének legelső interneten közvetített virágvasárnapi miséjén, amelyet a hívőkkel teli Szent Péter tér helyett a teljesen üres szent Péter-bazilikában mutatott be.

Hívők nélkül ünneplik a virágvasárnapot

20.04.05 06:19

A hívőkkel teli Szent Péter tér helyett a teljesen üres Szent Péter-bazilikában elevenedik fel Jézus jeruzsálemi bevonulása virágvasárnap.

Reagált a Vatikán a pápa koronavírus-fertőzéséről szóló pletykákra

20.03.28 20:22

A napokban több pletykát is hallani lehetett arról, hogy Ferenc Pápa megfertőződött koronavírussal, miután a Vatikánban is megbetegedést észleltek. A Vatikán cáfolta, hogy a pápa koronavírusos lenne és hozzátették azt is, hogy közvetlen segítői közül…

A(z) "Vatikán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Ferenc pápa mérsékletes ünneplést szorgalmazott advent első vasárnapján

Vatikánváros - A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszakának nevezte a koronavírus-járványban érkező karácsony előtti heteket Ferenc pápa.

Ismert személy

Ferenc pápa lényegében megcáfolta az Orbán-kormány propagandáját

A katólikus egyházfő most magyarul is megjelent könyvében egyebek között azt hangsúlyozza, hogy a migráció csak azoknak a fejében jelent fenyegetést a kereszténységre, akik hasznot húznak ennek hangoztatásából.

Nagyvilág

Koronavírus-járvány: több mint 64,5 millió fertőzött van a világon

A világon 64 507 063 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 492 558, a gyógyultaké pedig 41 492 849 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

Ország

A turisták körében népszerű járművet tiltanak ki Róma utcáiról

A jövőben csak a történelmi parkokban lehetnek jelen.

 

Kategória ajánló