Vatikán hírek

Ország › Vatikán

A Vatikán bíborosai egymást vádolják a pénzügyi botrányban

20.10.25 14:22

Ferenc pápa két bíborosra bízta a pénzügyi reformot, mely több mint félmilliárd eurós visszaélést mutatott ki a Vatikánban. Ki a felelős? Giovanni Angelo Becciu bíboros a pápa utasítására minden tisztségéről lemondott, de ártatlannak vallja magát. George…

Letartóztattak egy fontos vatikáni embert az olasz pénzügyőrök

20.10.13 23:36

Az olasz pénzügyőrség őrizetbe vette Cecilia Marognát, aki ellen a Vatikán elfogatóparancsot rendelt el - közölték a hatóságok kedd este. Marogna a szeptember 24-én lemondott Angelo Becciu bíboros "bizalmasaként" vált ismertté, akinek fél…

Megérkezett a Vatikánba az eddigi legtisztább üzemű pápamobil

20.10.13 10:07

Két darab speciálisan átalakított Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás szedánt ajándékozott Őszentségének a japán katolikus egyház.

Miért közeledik Ferenc pápa inkább Kínához, mint Trumphoz?

20.10.13 07:23

Miközben Donald Trump a Vatikánt is be akarja vonni a Kína-ellenes politikájába, Ferenc pápa még arra sem volt hajlandó, hogy fogadja szeptember végén a Rómában tartózkodó amerikai külügyminisztert. Eközben a pápai állam a kommunista Kínával…

Kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélés miatt kezdődött per a vatikáni bíróságon

20.10.12 20:47

A Vatikánváros területén található gyermekkollégiumban történt szexuális visszaélések miatt egy pap és az intézmény volt rektora állt a vatikáni bíróság elé a hétfőn kezdődött perben - jelentette az olasz sajtó.

Ősi kódexeket kér kölcsön a vatikáni könyvtártól Mexikó

20.10.12 16:10

Ezek egyike az úgynevezett Borgia kódex, amely az azték isteneket és ősi rituálékat mutatja be, és egyike az alig néhány fennmaradt ősi azték kéziratnak.

Gyanús ingatlanvásárlások miatt pénzügyi felügyeletet hozott létre Ferenc pápa

20.10.05 14:49

Felügyeletet hozott létre Ferenc pápa a Szentszék és Vatikán Állam bizalmas gazdasági és pénzügyi tevékenységének ellenőrzésére és az azokkal kapcsolatos információk védelmére - közölte a Vatikán hétfőn.

A(z) "Vatikán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

A Vatikán Isten létezését kutatja egy másik bolygón A vezércsel és a Csernobil alkotóinak közös sorozatában

Készül a The Sparrow sorozat Mary Doria Russell azonos című regénye, a Verebecske alapján A A Vatikán Isten létezését kutatja egy másik bolygón A vezércsel és a Csernobil alkotóinak közös sorozatában bejegyzés először a…

Nagyvilág

Roppant költséges a koronavírus elleni küzdelem

Ana Brnabić kormányfő megerősítette: van pénz a költségvetésben a gazdaság és a lakosság újbóli megsegítésére, a koronavírus-járvány következményeinek további enyhítésére.

Ország

Több meglepő átszavazóval Giuseppe Conte megnyerte a bizalmi szavazást a szenátusban

Az olasz kormányfő nagyon fontos összecsapásban győzött, elemzők szerint ezzel lett igazi politikussá a három éve jogászprofesszorból lett miniszterelnök.

 

Kategória ajánló