Vatikán hírek

Ország › Vatikán

Okos rózsafüzér a Vatikánból: keresztvetéssel aktiválható

19.10.22 14:07

Imádságokkal és elmélkedésekkel segíti a lelki elmélyülést a Vatikánban bemutatott okos rózsafüzér - mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai kormányzója.

25 éves a Szent II. János Pál Iskolaközpont

19.10.21 21:36

II. János Pál pápa sokat tett azért a szabadságért, amely a rendszerváltással jött el – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Szent II. János Pál…

Botrány a Vatikánban: távozik a pápa biztonsági főnöke

19.10.14 15:19

A Vatikánban kirobbant pénzügyi-biztonsági botrányt követően benyújtotta lemondását a pápai állam biztonsági szolgálatát vezető Domenico Giani - jelentette az olasz sajtó.

Newman és négy szerzetesnővér: szenteket avatott Ferenc pápa Rómában

19.10.13 16:40

Három szerzetes nővért, egy harmadrendi ferences nővért és John Henry Newman bíborost avatta szentté Rómában, a Szent Péter téren Ferenc pápa október 13-án, vasárnap.

PUBG Lite - nálunk is elérhető a nyílt béta

19.10.11 17:01

A PlayerUnknown's Battlegrounds csökkentett minőségű, de ingyenes változata ötven országban tesztelhető, köztük például a Vatikánban is.

Nehéz döntés előtt a pápa: lehetnek-e papok házas férfiak?

19.10.06 21:36

Megnyitotta a pápa az Amazónia jövőjéről szóló szinódust. A háromhetes tanácskozáson megvitatják majd azt is, hogy az Amazonas-medencében élő bennszülöttek között felszentelhetnek-e a későbbiekben házas férfiakat.

Evangelizáció kell a világnak

19.10.06 14:49

A pusztító nyereségvágy és anyagi érdek áldozatainak nevezte a világ eltűnésre ítélt népeit, kultúráit és térségeit Ferenc pápa.

Ferenc pápa fogadta Donald Tuskot

19.10.05 17:37

Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét fogadta audiencián szombaton a Vatikánban Ferenc pápa, megbeszélésükön egyebek között egy szolidárisabb Európa építése szerepelt.

A(z) "Vatikán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

XVI. Benedek beteg fivéréhez utazott Regensburgba

Testvére betegágyához utazott XVI. Benedek nyugalmazott pápa Vatikánvárosból Regensburgba – jelentette be a szentszéki szóvivő csütörtökön XVI. Benedek első útját, amelyet 2013-as lemondása óta Olaszországon kívül tesz. XVI.…

Ismert személy

Ferenc pápa koncentrációs táborokhoz hasonlította a migránstáborokat

Ferenc pápa szerint pokoli körülmények uralkodnak a líbiai migránstáborokban.

Kultúra és szórakozás

Nyitra megye idén is támogatja a műemlékek védelmét, megóvását

Hétfőn zajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 20. képviselő-testületi ülése. A megyei önkormányzat döntése alapján 11 olyan műemlék felújítását támogatjuk, amelyek a megye déli járásaiban, a magyarok által lakott térségben találhatók.…

Ország

Evezés: Furkó és Sándor-Polivka nyert könnyűsúlyú egypárevezősben

A férfiaknál Furkó Kálmán, a nőknél Sándor-Polivka Dóra nyerte könnyűsúlyú egypárevezősben az első válogatóversenyt szerdán a Velencei-tavon.

 

Kategória ajánló