Városliget hírek

Budapest › Városliget

Folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása

21.03.23 16:52

Megkezdődött a városligeti parkfejlesztés újabb szakasza: folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása, több tízezer négyzetméteren zajlik a ligeti zöldfelületek rehabilitációja és gyarapítása – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt…

Folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása

21.03.22 12:37

Megújul a Rondó, új szakasszal bővül a Városligeti Promenád és megvalósul a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása.

Óriási tempóban bontják az egykori BM Kórházat

21.03.20 18:53

A századfordulós szanatóriumokat magában foglaló, a szocializmus évtizedeiben belügyminisztériumi kórházzá vált terület a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ leendő otthona lesz.

Horváth Csaba: Zugló nem kér több épületet a Városligetbe

21.03.19 14:02

Horváth Csaba (Mszp) Zugló polgármestere és Tóth Csaba (Mszp) Zugló országgyűlési képviselője közösen álltak ki a kerület legnagyobb zöldfelülete, a Városliget mellett.

Lassan 40 milliárdnál tart Mészárosék városligeti óriásberuházása

21.03.16 15:52

Újabb közel 3 milliárd forintot költ el a Néprajzi Múzeumra a Liget-projektet felügyelő állami cég Mészáros Lőrincéknél. Légzáró elemes álpadlórendszer is lesz.

Szép lassan teljesen kiürül a Néprajzi Múzeum Kossuth téri épülete

21.03.14 20:53

A műtárgyak többségét már átszállították a Szabolcs utcai raktárbázisba – közölte az intézmény főigazgatója. Kemecsi Lajos az InfoRádió kérdésére elmondta azt is, várhatóan jövő márciusra készül el, és nyílik meg a múzeum új, városligeti épülete.

Baán László szerint arról lehet vitatkozni, hogy kell-e új színház a Városligetbe

21.03.14 16:36

A főváros nem támogatja a Városligeti Színház újjáépítését, és az ezzel kapcsolatos kérdésre Baán László miniszteri biztos is azt mondta: erről lehet és kell is vitatkozni.

Helyszíni riport, így csaptak le a drogkereskedőkre a Városligetben

21.03.11 05:38

Sem a járvány, sem a szigorú korlátozások, sem a törvény nem érdekelte azt a két külföldit, akiknek a csomagtartójában 1 kilogramm marihuánát találtak a rendőrök.

A(z) "Városliget" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Budapest

Folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása

Megkezdődött a városligeti parkfejlesztés újabb szakasza: folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása, több tízezer négyzetméteren zajlik a ligeti zöldfelületek rehabilitációja és gyarapítása – jelentette be Baán László, a Liget Budapest…

Kultúra és szórakozás

Ők az idei Móricz- és Örkény-ösztöndíjasok

Megjelent a fiatal íróknak és irodalmároknak, valamint drámaíróknak szóló Móricz Zsigmond- és Örkény István-ösztöndíjak 2021. évi nyerteseinek névsora. A Petőfi Irodalmi Múzeum által meghirdetett ösztöndíjak célja, hogy tehetséges…

Életmód

Kubatov: Semmi közöm a Dunaferr-botrányhoz

Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke korábban arra szólította fel a Fidesz pártigazgatóját, hogy "kösse meg a kutyáit."

Kultúra és szórakozás

Enyhítenek: nyitnak a színházak és az éttermi teraszok Svájcban

Svájcban hétfőn megkezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésének harmadik szakasza.

 

Kategória ajánló