Vaddisznó hírek

Tudomány › Vaddisznó

Hatalmas mészárlás zajlik az erdőkben, az állam célja négyzetkilométerenként egy vaddisznó agyonlövetése

20.02.13 09:22

Nagy István agrárminiszter tavaly év végén és az idén januárban is többször nyilatkozott arról, hogy az afrikai sertéspestis (ASP) terjedésének megakadályozására gyéríteni kell a vaddisznóállományt.

A vártnál gyorsabban terjed az ASP?

20.01.25 13:46

Afrikai sertéspestis vírussal fertőzött vaddisznót találtak Lengyelországban, a lengyel-német határtól 12 kilométer távolságra – tájékoztatott az Agrarheute magazin. Németország korábban a vaddisznóktól védő kerítést telepített a határ mentén.

Egyre több a vaddisznóbetörés, tájékoztató táblákat rakott ki az önkormányzat

20.01.16 10:28

Egyre több jelzés érkezik a vaddisznók betörése miatt az önkormányzathoz, ezért a hivatal lakossági tájékoztató táblákat helyezett ki.A hideg miatt a vaddisznók élelmet keresve egyre közelebb húzódnak a lakott településekhez, a kerületben is jelentős…

A Zselic bőséges vadállománnyal várja a vadászokat

20.01.09 12:13

A minőségi és bőséges nagyvadállomány a somogyi erdőkbe csábítja a hazai és külföldi vadászokat télvíz idején. A terítékekre legtöbbször vaddisznó kerül, az állatok gyérítése fontos a vadkármegelőzés érdekében.

Január közepén a Maisky-trió és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye a Müpában

20.01.07 11:41

Temetik a vadászt. Nyulak vontatják a koporsót, őzike sírja tele a zsebkendőjét, komor vaddisznó mered maga elé. A kép sokszorosított változatát még szülőföldjén, a mai Csehország területén ismerhette meg Gustav Mahler. Ez inspirálta I. szimfóniájának…

Három vaddisznót ütött el egyszerre egy autós Piliscsabánál

20.01.06 15:28

Január 5-én, vasárnap este a 10-es úton Piliscsaba határában egy Ford típusú személygépkocsi három vaddisznót gázolt el egyszerre – írja a varkapu.info a Pilisjászfalui Polgárőrség tájékoztatása alapján. 

Teljes készültségben Németország a sertéspestis miatt

20.01.06 10:52

Kereső kutyák, drónok és elektromos kerítések: Németország teljes védelmi rendszert telepít annak érdekében, hogy megakadályozza a vaddisznókat az afrikai sertéspestis behurcolásában.

Sertéspestis riadó Németországban

20.01.03 09:00

Kereső kutyák, drónok és elektromos kerítések: Németország teljes védelmi rendszert telepít annak érdekében, hogy megakadályozza a vaddisznókat abban, hogy a sertéspestist behurcolják az országba.

A(z) "Vaddisznó" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Fékezés nélkül belehajtott egy vaddisznóba a motoros – ez történt az állattal

A férfit jelenleg kórházban ápolják. A Hawaii-hoz tartozó Maui szigetén egy 37 éves férfit kórházba kellett szállítani, miután egy kismotorral elütött egy vaddisznót – írja helyi forrásokra hivatkozva a Staradvertiser. A baleset este fél…

Életmód

Hogy áll nemzetközi szinten a sertéshús piaca?

Az Iowa Egyetem nemrégiben közzétett tanulmánya modellezte az afrikai sertéspestis (ASF) kitörésével járó kockázatok esetleges hatását az Egyesült Államokban. A spanyol sertéshús-export egy év alatt közel megkétszereződött.

Nagyvilág

Először láttak zöld gyurgyalagot Magyarországon

A zöld gyurgyalag Észak-Afrikában és Ázsiában honos, a faj ritka kóborló példánya most először tűnt fel hazánkban. A madarat Pest megyében, Dabas közelében látták, egy ottani gyurgyalagtelep lakóival – írta Facebook-oldalán a…

Gazdaság

Jól teljesítettek az Irsai Olivér borok a Szupermenta tesztjén

A bor világnapján tette közzé az Irsai Olivér borok hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálatának eredményét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az úgynevezett Szupermenta termékteszt keretében. Több mint…

 

Kategória ajánló