Űrállomás hírek

Tudomány › Űrállomás

Kísérleti mintákkal teli űrkapszula érkezett a Földre

18.11.11 08:12

Visszatért a Földre vasárnap egy japán űrkapszula a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) végzett kísérletek mintáival; a japán űrkutatási hivatal (JAXA) történetében ez volt az első ilyen, önálló misszió.

Újraindították a Nemzetközi Űrállomás orosz számítógépét

18.11.07 20:32

Újraindítás után helyreállt a Nemzetközi Űrállomás orosz modulja meghibásodott központi számítógépének működése – közölte Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz állami űripari vállalat vezetője csütörtökön Twitter-bejegyzésben. Fotó:…

Megint gond van a Nemzetközi Űrállomáson

18.11.06 18:44

Üzemzavar lépett fel az ISS orosz Zvezda modulján a három számítógép egyikénél, de ez nem jelent veszélyt sem az állomás működésére, sem a személyzetének tevékenységére – közölte a Roszkoszmosz orosz állami űrvállalat.

Lenyűgöző videót tett közzé a NASA a Nemzetközi Űrállomás belsejéről – kár, hogy szinte senki sem tudja megnézni

18.11.05 19:05

A SpaceX hordozórakétája még áprilisban juttatta fel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére azt a videokamerát, amely képes 8K-s felvételek készítésére. A NASA most be is mutatta az első ezzel készült videót.

Szojuz-baleset – Egy szenzor meghibásodása okozta a szerencsétlenséget

18.10.31 11:04

Egy, az első és a második fokozat szétválását jelző szenzor meghibásodása okozta a Szojuz-FG hordozórakéta október 11-i balesetét – jelentette ki Szergej Krikaljov, a Roszkoszmosz orosz állami űrvállalat emberes űrrepülési programjaiért felelős…

A Szojuz balesete miatt történelme során először maradhat üresen a Nemzetközi Űrállomás

18.10.14 16:30

A NASA és az orosz partnere, a Roszkoszmosz is alapos vizsgálatot indít a csütörtöki baleset után. Legkésőbb jövőre meg kell oldani az űrállomás személyzettel való feltöltését, mire 2019-ben már magáncégek szállítják az űrhajósokat az ISS-re.

Szojuz-baleset – Személyzet nélküli üzemmódba állíthatják át a Nemzetközi Űrállomást

18.10.12 11:37

Szükségessé válhat, hogy személyzet nélküli üzemmódba állítsák át a Nemzetközi Űrállomást a bajkonuri Szojuz-baleset miatt – jelentette ki Szergej Krikaljov, a Roszoszmosz orosz állami űrvállalat "emberes" űrrepülési programjaiért felelős…

Vesztegzár alá helyezték a Nemzetközi Űrállomást

18.10.11 12:42

Nem mehetnek asztronauták a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) addig, amíg a szakértők meg nem állapítják, mitől hibásodott meg csütörtökön felszálláskor a Szojuz MSZ-10 űrhajó – erről az AFP tudósít. Az űrállomásra tartó amerikai és orosz…

A(z) "Űrállomás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Megfigyelhető lesz a Naprendszeren kívülről érkezett üstökös

Vélhetően decemberben lesz megfigyelhető az a Naprendszeren kívülről érkezett üstökös, amelyet egy amatőr csillagász fedezett fel a Krím-félszigeti Asztrofizikai Obszervatóriumban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Tudomány

Az orosz robot visszatért

Véget ért a Szojuz MSZ-14 űrhajó rövid, mégis kalandos, emberek nélküli repülése a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Ország

Nagy mennyiségű rákkeltő anyagot tartalmaznak egyes aromás e-cigaretták

Nagy mennyiségű rákkeltő anyagot tartalmaznak egyes aromás elektromos cigaretták egy új amerikai kutatás szerint.

 

Kategória ajánló