Űrállomás hírek

Tudomány › Űrállomás

Darabokra robbant a SpaceX utasszállító űrkapszulája

19.04.22 17:42

A Crew Dragon űrkapszula márciusi tesztje remekül sikerült, így a SpaceX már arra készült, hogy nyáron asztronautákat fog a Nemzetközi Űrállomásra vinni. A legutóbbi tesztről kiszivárgott videó alapján viszont ez még odébb van.

Lélegzetelállító képet készített a NASA asztronautája az űrben

19.04.21 14:51

Az óceán felett felgyülemlő felhők hatalmas spirált formáltak, ami az űrállomásról nézve elképesztő látványt nyújtott.           Pozrite si tento príspevok na…

Tizenegy hónapot tölt az űrben egy űrhajósnő, ami rekord a maga nemében

19.04.17 19:03

Tizenegy hónapot tölt az űrben Christina Koch amerikai űrhajósnő, ami rekord lesz a maga nemében - jelentette szerdán az AP amerikai hírügynökség az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) minapi döntésére hivatkozva.

Űrállomás a Hold előtt

19.04.12 20:42

A Hold előtt átvonuló Nemzetközi Űrállomásról készült videóval köszöntjük az Űrhajózás Világnapját. Nagy Szabolcs, London Az égboltunkon átvonuló Nemzetközi Űrállomás sokak számára lehet ismerős látvány. Nyugatról kelet felé haladva méltóságteljesen…

Tele van gombákkal és baktériumokkal a Nemzetközi Űrállomás

19.04.08 14:21

Megvizsgálták és kategorizálták a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) lévő baktériumokat és gombákat: elsősorban olyanokat találtak, melyek az emberrel hozhatók összefüggésbe – számolt be eredményeiről a kutatócsoport a Microbiome című szaklapban.

Veszélybe sodorhatták a Nemzetközi Űrállomást

19.04.02 13:45

Az indiai szakértők szerint biztonságos magasságban robbantottak fel egy műholdat, a független szimulációk viszont mást mutatnak.

Van olyan életforma, ami még a zord marsi időjárást is túlélheti

19.03.31 17:29

Bizonyos egyszerű organizmusok, amelyek a Föld legszélsőségesebb körülményeivel is képesek dacolni, elméletben a Marson is életben maradhatnak a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) végzett vizsgálatok szerint – közölte a Német Űrhajózási Központ…

Űrséta során korszerűsítik a Nemzetközi Űrállomást

19.03.29 15:59

Űrsétát kezdett pénteken Nick Hague és Christina Koch amerikai űrhajós a Nemzetközi Űrállomás áramfejlesztési rendszerének korszerűsítése keretében.

A(z) "Űrállomás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Gazdag turistáknak akarja megépíteni az első igazán sci-fibe illő, forgó mozgással mesterséges gravitációt keltő űrállomást egy amerikai cég

2025-ben már alacsony gravitáción kosarazhatnak és gumiasztalozhatnak a gazdagok az első űrhotelben, a Von Braun Űrállomáson.

Tudomány

Halvány galaxist észlelt a Hubble űrtávcső

A Hubble által észlelt UGC 695 objektum 30 millió fényév távolságra található, a Cet csillagképben. Különböző háttér-galaxisok is láthatók a felvételen. Az UGC 695 galaxis felszíni fényessége alacsony – írta blogján a NASA.

Tudomány

Az orosz robot visszatért

Véget ért a Szojuz MSZ-14 űrhajó rövid, mégis kalandos, emberek nélküli repülése a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Ország

Amerikában regisztrált címen gyűjtik a Fidesz-szavazók adatait

A portált anonim módon jegyezték be egy panamai cég segítségével. Az irodába Kubatov Gábor is ellátogatott már.

 

Kategória ajánló