Új-Zéland hírek

Ország › Új-Zéland

Nyomkövetőt szereltek hat bálnára, itt ön is nézheti, merre vándorol a csapat

20.09.24 14:59

Az interneten követheti nyomon a nagyközönség a déli simabálna (Eubalaena australis) új-zélandi populációjába tartozó néhány példány vándorlását.

Átnevezné Új-Zélandot a bennszülött maorik pártja

20.09.16 15:17

Aotearoa, azaz „a fehér felhő földje”. Így szeretnék hívni az országot a gyarmatosítás-korabeli név helyett.

Wellington-bélszín Kamado Chef kerámia grillen

20.09.15 18:53

A Wellington bélszín egy klasszikus, elegáns fogás, ami a grillen elkészítve bármilyen kerti parti csúcspontja lehet. Az elkészítése több lépcsős folyamat, de megéri a ráfordított időt.

Már a Déli-sarkon is szájmaszkot kell viselni

20.09.14 17:11

Kutatócsoport indult Christchurchből a Déli-sarkra, a tudósoknak pedig két hétig szájmaszkot kell majd viselniük.

Átnevezné az országot az új-zélandi Maori párt

20.09.14 14:04

Aotearoának nevezné át az országot az új-zélandi Maori Párt, így téve láthatóbbá az őslakosok nyelvét a közéletben - jelentette a helyi média hétfőn.

Már a Déli-sarkon is szájmaszkot kell viselni

20.09.14 11:35

A szakembereknek indulásukat megelőzően csaknem hat hetet kellett karanténban tölteniük. Erős viharok miatt ugyanis az amerikai légierő repülőgépének augusztusban tervezett indulását ismételten el kellett halasztani, így a mintegy százfős…

Könnyítik a belépést Új-Zélandra

20.09.12 09:34

Sárdi Rezső, a Budapest Új-Zélandi Konzuli Képviselet tiszteletbeli konzulja arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az új-zélandi kormány könnyítéseket vezetett be az országba történő beutazásra.

Koronavírusban halt meg a volt miniszterelnök

20.09.05 07:16

A koronavírus-járvány áldozata lett Joseph Williams, Új-Zéland egykori kormányfője, aki nemzetközileg is tekintélyes és köztiszteletnek örvendő orvos volt - adta hírül szombaton a Pasifika új-zélandi orvosszövetség.

A(z) "Új-Zéland" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Száz delfin vetődött partra és pusztult el a Chatham-szigeteken

Az Új-Zéland keleti partjaitól nagyjából 800 kilométerre lévő szigetek távol vannak mindentől, ami nagyban nehezítette a mentőegységek munkáját.

Ország

DAC – Sidney Friede: „Úgy megsérült a térdem, hogy járni sem tudtam”

Legutóbb több mint egy hónapja, a Michalovce ellen láthattunk a pályán, amikor sikerült gólt is szerezned. Azóta azonban sérülés miatt hiányzol. Mi történt veled? „A Slovan elleni mérkőzés előtti napon, az utolsó edzésen úgy…

Tudomány

A német kormányszóvivő válaszolt a németeket sértegető fideszeseknek

Nagyon nehéz megoldásra jutni az Európai Unió következő hétéves költségvetése, a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló alap és a források felhasználását feltételekhez kötő mechanizmus ügyében –…

 

Kategória ajánló