Tudományos fantasztikus hírek

Tudomány › Tudományos fantasztikus

Jönnek a világító, intelligens tetkók

21.03.15 20:20

A televíziók és okostelefonok kijelzőin használt technológiát kölcsönözték a kutatók egyfajta intelligens, fénykibocsátó tetoválás fejlesztéséhez.

Gyermekek százainál nem volt mellékhatása a Pfizer oltásának

21.03.15 18:12

Izraelben 12 év feletti gyerekeket is oltanak már a Pfizer és a BioNTech közösen fejlesztett vakcinájával: akik eddig megkapták, nem tapasztaltak komoly mellékhatást.

A természetvédelem is megsínyli a pandémiát

21.03.15 08:07

Világszerte jelentősen visszaveti a természetvédelmi erőfeszítéseket a koronavírus-járvány - állapították meg a kutatók.

Újabb lépés az önvezető járművek felé

21.03.15 08:07

Az Elkh Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (Sztaki) kutatóinak több millió kísérlet lefuttatásából szerzett adatok alapján sikerült egy olyan modellt létrehozniuk, amely segíthet az autonóm rendszerek fejlesztésében.

Egyre jobban érződik Németország időjárásán a globális klímaváltozás hatása

21.03.15 08:07

2020 – hasonlóan a világ egészéhez – Németországban is a második legmelegebb év volt a feljegyzések kezdte óta – közölte keddi sajtótájékoztatóján Gerhard Adrian, a Német Időjárási Szolgálat (DWD) elnöke.

Van egy fontos fegyverünk a klímaváltozás elleni harcban

21.03.15 07:11

A világ országainak vezetői 1992-ben, az éves ENSZ-értekezleten elhatározták, hogy fel kell lépni a klímaváltozás ellen, hiszen ez a folyamat már akkor megfigyelhető volt. A megállapodás 1995-re született meg, ezt ma Kiotói Jegyzőkönyv néven ismeri a világ…

Kiemelkedő fejlődési lendületben vannak a lézervágó gépek

21.03.15 07:10

A lézervágó gépek területén az utóbbi időben jelentős és gyors fejlesztések történtek. A fémfeldolgozás üdvöskéjeként számontartott technológia a modern tudomány termékeként van jelen a piacon. A hagyományos, mechanikus vágási módszereket…

Chile a világ egyik legjobban átoltott országa

21.03.14 17:46

A 19 milliós lakosság több mint 25 százaléka kapott már legalább egy adag vakcinát, és ezzel Izrael, az Egyesült Arab Emírségek és Nagy-Britannia után a negyedik helyen áll.

A(z) "Tudományos fantasztikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Koronavírus: javulás Csehországban

Ezerre csökkent az elmúlt huszonnégy órában a napi új igazolt fertőzések száma Csehországban. Az egy héttel ezelőtti helyzethez viszonyítva ez egyharmados csökkenés.

Tudomány

Nemzetközi klímaváltozási akciónap – Globális vészhelyzet, a cselekvés nem tűr halasztást

A klímaváltozás jelei és következményei nap mint nap tapasztalhatók világszerte. Ahhoz, hogy a folyamatot megfékezzük, vagy akár meg is fordítsuk, világméretű összefogásra van szükség. Méghozzá gyorsan.

Infotech

Üzen a múlt: kortalan klasszikusokkal és a legújabb technológiákkal demonstrálja a Telekom a digitalizáció erejét

A nemzet nagyjai iránti tiszteletadással, a digitális lehetőségek üzenetével fordul az emberek felé a Telekom. A szolgáltató az elmúlt két évszázad magyar kulturális és tudományos kiválóságainak gondolatait tolmácsolja új…

Tudomány

Modellváltás – A Nyíregyházi Egyetem készül az alapítványi működésre

Egy május 3-ai online tájékoztató előadás és fórum keretében beszélt az egyetemi modellváltás folyamatáról és a Nyíregyházi Egyetem jövőbeni feladatairól prof. dr. Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás…

 

Kategória ajánló