Trianon hírek

Közélet › Trianon

Balatonfüredi megemlékezés: 99. éve írták alá a trianoni békeszerződést

19.05.21 08:04

Június 4-én 17:00 órakor a Trianoni Békediktátum aláírásának 99. évfordulója alkalmából rendeznek megemlékezést Balatonfüreden. A füredi Kovászna parkban, a Trianon-emlékműnél Révész Tamás történész mond beszédet. A…

Július 21-ig lehet jelentkezni a Tokaji Írótáborra

19.05.15 12:13

A szétszóródás előtt – Irodalom és művészet 1918–1920 című tanácskozás a nagy háború lezárulásától a trianoni döntésig terjedő időszak irodalmi és művészeti vonatkozásait vizsgálja.

Wass Albert és García Márquez műve a Nemzeti új évadában

19.05.14 20:37

Az első premier, a Rocco és fivérei próbái már elkezdődtek, és többek között Euri­pidész, Gabriel García Márquez, Örkény István és Wass Albert munkáit is láthatjuk majd a színpadon.

Kilenc éven át spóroltak a járdára Markotabödögén

19.05.14 14:55

Önerőből épül mintegy 700 méternyi, három utcát érintő járda Markotabödögén. Visszanyeri régi funkcióját a Honvéd liget. Trianon-emlékmű is készül, amelyet a világháborús hősök tiszteletére ültetett fák vesznek majd körül.

A Mi Hazánk Mozgalom előadást szervez a Bessenyeiben

19.05.14 10:52

Május 18-án, 15 órától Trianon és az első világháború fegyverei, valamint Trianon előzményei és következményei címmel hallhatunk előadásokat a művelődési központban.

Megkapta az építési engedélyt a Trianon-emlékhely

19.04.30 19:18

A Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének kiásását egy kormányrendelet egyengeti. (Belföld)

Botrány: nem adta ki a polgármester a külsős informatikai szerződéseket!

19.04.26 12:36

A Fidesz képviselői tudni akarták, mely külsős cégek milyen szerződések keretében, mennyi közpénzből támogatják a vásárhelyi városháza informatikai rendszerének működését. Márki-Zay nem adta át a kontraktusokat, a közgyűlési többség viszont…

A(z) "Trianon" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Luca-napon rapid randi, jövőre pedig Trianon-kiállítás a Cifrapalotában

Különleges adventi programjairól, az idei sikerekről, valamint a jövő évi tervekről is szóltak péntek délelőtt a Kecskeméti Katona József Múzeum év végi sajtótájékoztatóján a Cifrapalota Pávás termében. Kiderült többek között az is,…

Ország

Iszonyatos mennyiségű veszélyes vegyszert foglaltak le kártevőirtásra szakosodott cégeknél

Novemberben három személy meghalt Temesváron és több tucatnyian kórházi ellátásra szorultak, miután a tömbházukban kártevőirtást végzett egy helyi cég.

Esemény

Az izmozás hete

Azt állította Orbán Viktor miniszterelnök (Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napja alkalmából mondott beszédében), hogy „a második világháború után egész Közép-Európát, annak minden népét odadobták a…

Politikus

Szabó Tímea: az önkormányzati választásokon kapott pofon miatt tákolta a Fidesz a lex-Párbeszédet

A politikus szerint többek között pártja sikerei késztették a kormánypártot az alaptörvény-módosításra.

 

Kategória ajánló