Trianon hírek

Közélet › Trianon

Trianonra emlékeztek – 15 éve avatták az emlékművet

19.06.05 19:04

Zenés, irodalmi műsorral, majd mécses gyújtással emlékeztek a trianoni tragédiára június 4-én a Tamási Áron Művelődési Központban, illetve a Köztársaság téri emlékhelyen. Az ünnepi műsor előtt Dobó Zoltán köszöntötte a művelődési…

Pánczél Károly: Új ajánlattal kell fordulnunk a szomszéd népek felé

19.06.05 16:52

Az Egy nap megemlékezés, 365 nap nemzeti összetartozás jegyében telne a Trianon századik évfordulójára tervezett emlékév – mondta az országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke.

Potápi Árpád János: Az elmúlt évszázad bizonyította, hogy a magyarság meg akar maradni

19.06.04 21:22

Potápi Árpád János a város trianoni emlékművénél mondott beszédében hozzátette: a 20. század a magyarság számára vesztes évszázad volt, de a 21. század győztes lehet.

Trianoni emlékezőestet tartottak Balassagyarmaton

19.06.04 20:59

Az eseményen adták át az idei Teleki Pál-érdemérmeket. Ez legyen igazságtétel is azoknak, akiket nem nevesítenek, de szerte a Kárpát-medencében tisztességgel tették a dolgukat – mondta Lezsák Sándor.

Trianon helyett Párizs: Magyarországnak esélye sem volt

19.06.04 10:25

Amit saját lakosságának elárulásával szerzett vissza Magyarország, azt a háború után mind elvesztette. Hajdú Tímea publicisztikája.

A(z) "Trianon" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Idén is a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

A világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségére várják a vendégeket pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol ezen a napon Trianon és a magyar oktatás 1920-45 címmel kiállítás is nyílik …

Ország

“Ez itt Ukrajna” felkiáltással vertek agyba-főbe 6 szerb kamionsofőrt a határon

Az ukrán-román határon, Nevetlenfalu és Halmi (Halmeu) közötti határátkelőnél történt

Esemény

Az izmozás hete

Azt állította Orbán Viktor miniszterelnök (Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napja alkalmából mondott beszédében), hogy „a második világháború után egész Közép-Európát, annak minden népét odadobták a…

Politikus

Vizsgálatot indítanak a fideszes zughotel kapcsán

A kerületi alpolgármester felháborítónak tartja Becsó Zsolt üzletét.

 

Kategória ajánló