Trianon hírek

Közélet › Trianon

Ne nézzük a ravatalon fekvő Magyarország hibáit!

20.08.28 14:53

Örülnék, ha másféleképpen is fel tudnánk idézni Trianont, mint egy kollektív veszteségélményt – nyilatkozta a 24.hu-nak Egry Gábor történész, akit arról kérdeztünk, hogyan tetszik neki a nemrég felavatott nemzeti összetartozás emlékműve.

Trianon-emlékművet avattak Kompolton

20.08.27 17:16

Trianon békediktátum századik évfordulója alkalmából emlékművet avattak Kompolton.

Futurista szobrot állítottak Örkény központjában

20.08.27 12:05

Rendhagyó, jövőt idéző, üveg-fém térplasztikával tiszteleg Örkény városa a Nemzeti Összetartozás Napja és a Trianoni Békediktátum jubileumi évfordulója előtt. Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi-díjas üvegművész alkotása a város főterén kapott helyet. A…

Kásler: a magyar nyelv a nemzet létrejöttének és fennmaradásának az egyik legfontosabb tényezője

20.08.25 12:13

A magyar nyelv a nemzet létrejöttének, létének, fennmaradásának, a nemzeti identitásnak az egyik legfontosabb tényezője – hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere A magyar nyelv Trianon előtt és után – nyelvi és nyelvpolitikai…

A Trianon utáni újrakezdésre emlékezni nemzeti erőforrás

20.08.25 11:19

„Jó úton járunk, hogy a Kárpát-medence magyarsága szellemi és a hétköznapokban is összetartó, valódi közösséggé forrjon, s hogy meddig jutunk, az mindannyiunk közös munkája és felelőssége”

Leleplezték a kondorosi Trianon-emlékművet

20.08.21 18:28

Hatalmas erő rejlik az összefogásban, ezt bizonyítja a magyarság történelmi múltja és a mostani emlékműavatás is – mondta Németh Szilárd Kondoroson.

Trianon: ő volt Magyarország védőügyvédje

20.08.20 20:36

Gróf Apponyi Albert az egyik legtekintélyesebb, külföldön is nagyra becsült magyar politikus volt. Trianon után haláláig ő volt a nemzet szónoka, Magyarország védőügyvédje a nemzetközi fórumokon.

Minden, amit az Összetartozás emlékhelyről tudni kell

20.08.20 19:19

Több mint 12 ezer településnév olvasható a csütörtökön Budapesten átadott Összetartozás emlékhelyén.

A(z) "Trianon" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Száz éve avatták fel az Irredenta szoborcsoportot a Szabadság téren

Száz évvel ezelőtt, 1921. január 16-án leplezték le a Szabadság téren ötvenezer ember előtt az Irredenta szoborcsoportot, amely a magyar nemzet egyik első látványos válasza volt a trianoni békediktátum igazságtalanságára. A…

Ország

Szétlövéssel nyert Debrecenben a Brassó, már csak 4. a DEAC

A Brassó szétlövés után diadalmaskodott Debrecenben a jégkorong Erste Liga alapszakaszának csütörtöki játéknapján. Eredmény (a liga honlapjáról): DEAC-Corona Brasov Wolves (romániai) 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1) –…

Esemény

Trianon 100 címmel nyílt virtuális kiállítás Békéscsabán

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum idén nagyszabású kiállítás keretében szeretett volna megemlékezni az 1920. június 4-ei, trianoni békediktátum századik évfordulójáról.

Politikus

Új sportügyi főtanácsadója van Orbán Viktornak

A kinevezett Schmidt Ádám korábban a Magyar Olimpiai Bizottság jogi igazgatója volt.

 

Kategória ajánló