Transzplantáció hírek

Életmód › Transzplantáció

Húsgyártás orvosi technológiával

19.03.12 07:08

A transzplantáció és a transzplantálható szervek növesztésének orvostudományából kezd kinőni a szintetikushús-ipar. A következő agrárforradalomként beharangozott technológia fejlesztését sebészek, kardiológusok, őssejtbiológusok, a NASA és a…

Esély gyermekvállalásra rákbetegség után – sikeres petefészekszövet transzplantáció hazánkban!

19.02.08 14:16

Egyre nő a világon a rákos megbetegedések túlélőinek száma, ám a probléma sajnos egyre több szülőképes korú nőt érint. Sokan nincsenek tisztában vele, hogy az alkalmazott kezelések meddőséget okozhatnak. Ennek a negatív hatásnak a…

Segítség a daganatos nőknek

19.02.07 18:01

Hazai és határon túli magyar, daganatos megbetegedésben szenvedő nők számára kutatási pénzügyi alapot hoz létre a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet – közölte dr. Vereczkey Attila, az intézet igazgatója.

Először született gyermeke transzplantált méhű anyának

19.01.23 18:48

Először született gyermeke transzplantált méhű anyának Kínában - jelentette be szerdán az a Senhszi tartománybeli kórház, ahol a transzplantáció és a szülés is lezajlott.

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

19.01.19 12:06

Őssejt-transzplantációval amerikai kutatóknak sikerült lelassítani a szklerózis multiplex betegség súlyosbodását a kór relapszáló-remittáló típusa esetében – adta hírül az Amerikai Orvostársaság folyóirata, a JAMA.

Van, amiben az elsők között vagyunk

19.01.16 08:05

Minden eddiginél több, összesen 327 transzplantációt végeztek tavaly a Semmelweis Egyetem munkatársai, mellyel az Eurotransplant tagállamai között a szívátültetések tekintetében a második, a vese- és májtranszplantációk számát tekintve pedig a...

Egy halott méhével hordta ki a babát

18.12.07 10:31

Először született gyereke olyan nőnek, akinek a méhét nem egy élő, hanem egy halott emberből ültették át. Már korábban is próbálkoztak hasonlóval, de egyszer sem jártak sikerrel.

A(z) "Transzplantáció" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Szervátültetettek Világjátéka: letették az esküt a mieink

Ünnepélyes keretek között esküt tettek az angliai Newcastle-ban augusztus 17-én kezdődő XXII. Szervátültetettek Világjátékára kiutazó magyar sportolók.

Közélet

Szakmai tudás és a hit nélkül nem lehetett volna siker - megszólaltak a sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosok

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány és a magyar orvoscsoport tagjai nyilatkoztak a műtétről, az előkészítésről, a csapatmunkáról, a gyerekek állapotáról.

Közélet

Oroszország korlátozná a tanulók iskolai mobiltelefon-használatát

Az egészségre és a tanulás hatékonyságára gyakorolt kártékony hatásukra hivatkozva a mobiltelefonok iskolai használatának korlátozását javasolta a tanév kezdetétől az Oroszország régióiba szétküldött módszertani útmutatásában a…

Ország

Csapatot vált a 2017-es Giro-győztes

Nyolc év után igazol át a holland kerékpáros.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló