Transzplantáció hírek

Életmód › Transzplantáció

Több mint 34 éven át élt egy másik ember szívével

19.05.19 08:55

Rudolf Sekava 1984 óta élt egy másik ember szívével. Világszerte ő az egyik, aki legtovább élte túl a transzplantációt.

Rekordot futottak a szervátültetettek az Ultrabalatonon

19.05.17 13:46

A világon egyedülálló módon, a 39 szervátültetett és két dializált futóból álló Fmc Hősök csapata 24 óra, 15 perc, 14 másodperc alatt váltóban teljesítette az Ultrabalaton futás 220.1 km-es távját.

Kétszázezer forintért kelt a Vasas Nikonak felajánlott meze

19.04.30 22:45

Április közepén indította a Vasas FC jótékonysági licitét a Mohácsi TE 10 éves tehetségének, Berki Nikolasznak a gyógyítására.    Nikolasz az áttétes tumor miatt jelenleg járni sem tud. A kezelése rendkívül hosszadalmas és költséges. A kisfiú…

Sertésben növesztenének emberi szerveket transzplantációhoz japán kutatók

19.04.30 18:03

A Tokiói Egyetem kutatóinak reményei szerint egy éven belül megkezdhetik azt a Japánban úttörőnek számító sejtkísérletet, amelynek keretében sertésekben fognak emberi hasnyálmirigyet növeszteni transzplantációs célokra.

Levágott sertések agyában újraraélesztették a sejtaktivitást

19.04.18 14:21

A technológia fejlődésével a betegek esélyt kaphatnak agyuk újraélesztésére ahelyett, hogy szervdonorokká válnának.

Életmentő gépekkel gyarapodott a gyermekszívsebészet

19.04.01 19:23

Összesen 160 ezer euró értékű felszerelést adományozott a Maros megyei sürgősségi kórház szívsebészeti és transzplantációs részlegének a Mentsétek meg a Gyermekeket Alapítvány.

100 éve született az ember, akinek évente 100 ezren köszönhetik az életüket

19.04.01 11:05

Száz éve, 1919. április 1-jén született Joseph Edward Murray Nobel-díjas amerikai plasztikai sebész, aki 1954-ben a világon elsőként hajtott végre emberen sikeres szervátültetést, egy egypetéjű ikerpáron végzett vese-transzplantációt.

A(z) "Transzplantáció" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Különleges kőfaragványokra leltek az erdélyi Borosjenőn

A helyi vár falaiból előkerült leletanyag az utóbbi évtizedek legfontosabb és leggazdagabb román stílusú kőfaragvány-együttese a régióban – olvasható a Teleki László Alapítvány közleményében.

Tudomány

Forradalmi kezelés jön szívelégtelenségre

A szívelégtelenség kezelésére szolgáló új módszert fejlesztettek ki az Oszakai Egyetem kutatói. Az eljárás során őssejteket juttatnak közvetlenül a szív felszínére. Reményeik szerint a kezelés 3-5 éven belül elérhető lesz a…

Ország

Ricciardo: Verstappen már nem annyira kiszámíthatatlan

Max Verstappen idén teljesítette eddigi legeredményesebb forma-1-es szezonját. A Red Bull Racing versenyzője 3 futamgyőzelmet szerzett, a dobogóra kilencszer állhatott fel, az egyéni bajnokságban pedig a harmadik helyen…

 

Kategória ajánló