Transzplantáció hírek

Életmód › Transzplantáció

Szervátültetettek Világjátéka: letették az esküt a mieink

19.08.10 14:06

Ünnepélyes keretek között esküt tettek az angliai Newcastle-ban augusztus 17-én kezdődő XXII. Szervátültetettek Világjátékára kiutazó magyar sportolók.

Állatokban növeszthetik az emberi szerveket

19.08.02 20:42

Állatokban növeszthetnek emberi szerveket a japán kutatók. Ezzel a módszerrel azokon az embereken is segíthetnek, akik hiába várnak szervdonorra.

Megdöbbentő kijelentést tett Pécsi Ildikó, szervdonor lesz

19.07.08 08:20

A 79 éves színésznő mindig is szívügyének tekintette a jótékonykodást, azt, hogy segítsen másokon, még akkor is, ha ő már nem lesz.

Gamer sztárokkal versenyezhettek a Szent László Kórház gyermekbetegei

19.06.06 15:20

A gyerekek az internet és a telepített eszközök segítségével a PlayIT-en résztvevő gamer YouTuberekkel és a látogatókkal mérhették össze az Xbox tudásukat a kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályáról.

Több mint 34 éven át élt egy másik ember szívével

19.05.19 08:55

Rudolf Sekava 1984 óta élt egy másik ember szívével. Világszerte ő az egyik, aki legtovább élte túl a transzplantációt.

Rekordot futottak a szervátültetettek az Ultrabalatonon

19.05.17 13:46

A világon egyedülálló módon, a 39 szervátültetett és két dializált futóból álló Fmc Hősök csapata 24 óra, 15 perc, 14 másodperc alatt váltóban teljesítette az Ultrabalaton futás 220.1 km-es távját.

A(z) "Transzplantáció" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Őssejt-transzplantációval visszafordítottak egy autoimmun betegséget

Őssejt transzplantációval sikerült amerikai kutatóknak visszafordítani a központi idegrendszer egy súlyos autoimmun betegségét, a neuromyelitis opticát (NMOSD), amely a betegek felénél vakságot okoz és elveszítik…

Közélet

Éljen a megbonthatatlan kutya-macska barátság! Mutatom!

Végérvényesen megcáfolta a Vigyél Haza Alapítvány azt a sztereotípiát, hogy a macskák és a kutyák ős-ellenségek! Idén igazán önzetlen, muzikális cicusok siettek az elárvult ebek segítségére. Ebből még akár egy jó kis karácsonyi…

Tudomány

Egyre több esetben alkalmaznak őssejtterápiát

Most egy agykárosodott kislányt kezeltek öccse köldökzsinórvér-mintájával!

Ország

Pályakerékpár: Borissza a 19., Lovassy a 17. omniumban

Borissza Johanna Kitti 19., míg Lovassy Krisztián 17. lett omniumban a hollandiai Apeldoornban zajló pályakerékpáros Európa-bajnokságon pénteken.

 

Kategória ajánló