Titanic hírek

Nagyvilág › Titanic

Mégsem a Titanic volt korának legnagyobb luxushajója?

20.07.31 18:19

A Titanic nevét mindenki ismeri, de kevesebben tudják, hogy két másik, szinte teljesen azonos hajó is épült a múlt század elején. A Britannic az I. világháborúban elsüllyesztett legnagyobb hajóként került a történelemkönyvekbe, az Olympic maga süllyesztett el…

Megdöbbentő fotón a jéghegy, amely elsüllyesztette a Titanicot

20.06.16 07:52

Az SS Entonian nevű hajó kapitánya egy véletlen folytán lefotózta azt a jéghegyet, ami valószínűleg két nappal később elsüllyesztette a Titanicot, számolt be az SzMo.hu a LADBible nyomán.

Megtalálták az elsüllyesztett kórházhajó roncsait

20.04.27 21:32

Megtalálták a Fekete-tengerben orosz katonai kutatók a náci légierő által 1941. november 7-én elsüllyesztett Armenyija szovjet kórházhajó roncsait.

7 legjobb Renée Zellweger film, amit mindenképpen látnod kell

20.04.21 15:55

Renée Zellweger legjobb filmjei Renée Zellweger, születési nevén Renée Kathleen Zellweger talán egyik legnagyobb alakítását Bridget Jones-ként nyújtotta. Munkáját számos díjjal jutalmazták már, köztük egy Oscar-díj büszke tulajdonosa is. Az…

Nem a jéghegy okozta a 108 éve elsüllyedt Titanic vesztét

20.04.15 12:47

Épp ma 108 éve, hogy a méretes luxushajó elindult első útjára, ám soha nem ért célba. 1912. április 14-ről 15-re virradó éjszaka elsüllyedt és a mai napig az Atlanti-óceán fenekén pihen - de már nem sokáig.

Egy tengeralattjáró beleütközött a Titanic roncsába, és ezt tavaly nyár óta titkolták

20.02.02 22:05

Az óceán fenekén sincs nyugta a több mint százéves hajónak: egy luxusexpedíciókat szervező cég tengeralattjárót küldött a Titanic roncsaihoz, de egy váratlan áramlat egymásnak csapta a két egészen más kaliberű tengeri járművet.

Évtizedeken át hallgatás övezte a történelem legnagyobb hajókatasztrófáját

20.01.30 21:55

75 éve, 1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német hajót. A jeges hullámokban kilencezernél több ember lelte halálát, ez a történelem…

A(z) "Titanic" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Vadonatúj kiállításokkal nyílik újra a megszépült Móra Múzeum

Augusztus közepén nyit újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum, mely nemcsak új külsővel, de megújult állandó kiállításokkal és érdekes időszaki tárlatokkal várja a látogatót.

Ismert személy

Zokogjon minden nő, Leonardo DiCaprio megnősül

Az Oscar-díjas színész nemrég eljegyezte kedvesét, Camilla Morronét, akit hamarosan oltár elé vezet. Leonardo a lány édesapjától kért engedélyt a frigyre, aki áldását is adta rá, így már semmi akadálya, hogy egybekeljenek – írta a…

Ismert személy

James Cameron volt felelős az első Pókember mozi egyik legnagyobb változtatásáért

Több ponton is komolyan eltért a 2002-es Pókember film az eredeti képregényektől, ebben pedig James Cameron keze is masszívan benne volt.

 

Kategória ajánló