Téli ünnepek hírek

Esemény › Téli ünnepek

11 fantasztikus kínai fogás a Holdújév (kínai újév) tiszteletére

21.02.12 17:43

2021-ben február 12. a tavaszünnep, azaz a Holdújév (más néven kínai újév), falatozzunk kínai (vagy legalábbis nyugati ízlésre szabott 'kínai') finomságokat!

Már csak a béke, boldogság, szerencse jöhet? – Megkezdődött a Fém és a Bivaly éve Kínában

21.02.12 17:10

A kínai asztrológia holdévben méri az időt, ami általában később kezdődik, mint a nyugati napév. Idén február 12-e a forduló, amikor átlépünk a Fém és a Bivaly évébe. Eszerint 2021 többek között a szerencse, a siker és a kapcsolatok éve lehet.

Ne csak karácsonykor együnk káposztát!

21.02.12 15:38

A vörös káposzta nem csak a szervezetünknek tesz jót, de ízek és látvány szempontjából is kielégítő lehet számunkra.

A kínai észjárás e-book-változatával köszöntjük a kínai újévet!

21.02.12 09:09

Ma, február 12-én kezdődik a kínai újév, a világ népessége egynegyedének legnagyobb ünnepe, amelyet Kínán kívül Kelet-Ázsia más országaiban – Koreában, Japánban, Vietnámban – is jelentős eseménysorozat kísér. A Pallas Athéné Könyvkiadó…

Milyen fát ültessünk az utcánkba? – II. rész

21.02.10 14:55

Aki válaszol: Dr. Mikulás József, címzetes főiskolai tanár, növényorvos, a mg.-i tudományok kandidátusa Kedves Olvasó! Olyon fát kell ültetni utcájukba, ami jól érzi magát. Mi kel, ahhoz, hogy a fa jól érezze magát? Többek között az, hogy a fát…

Farsangfarka - Mit ünneplünk ezeken a napokon?

21.02.10 13:53

A farsang igen közkedvelt ünnep, hiszen ebben az időszakban általában a báloké és a hatalmas lakomáké a főszerep. Nem csoda, hogy kicsik és nagyok örömüket lelik benne, ahogy az sem, hogy ezt a hagyományt nagyon sokan igyekeznek megőrizni.

Hévízen online jelmezversenyt hirdettek

21.02.10 08:25

A rendkívüli helyzet szokatlan megoldásokat követel a programszervezőktől is. A Gróf Festetics György Művelődési Központ most online jelmezversenyt hirdetett a tavaszvárás és a farsang jegyében – írja a zaol.hu. A korábbi években színes…

Vidéki farsang Európában

21.02.09 14:04

A karneválok általában a nagyobb városokra jellemzőek, ugyanakkor a vidéknek is megvan a tipikusan télbúcsúztató-tavaszváró pogány rituálékhoz kapcsolódó farsangi szokásrendszere.

Jöhet a tavasz! – Farsang az evangélikus iskolában

21.02.09 13:04

A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. a osztályának farsangi mulatságán a gyerekek osztálykeretben vonultak fel ötletes jelmezeikben.

A(z) "Téli ünnepek" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Esemény

Karácsonyék lebeszélnék a cégeket az adókedvezményről

A Magyar Nemzetnél olyan vállalkozások jelentkeztek, amelyektől levélben kérte a fővárosi vezetés, hogy ne éljenek a kormány adta adókedvezménnyel.

Esemény

12 szeretni való apró linzer, amely szétporlad a szádban

Apró édességeket hoztunk mára nektek, amelyek a tévhittel ellentétben nem csak karácsonykor vagy húsvétkor kerülhetnek a sütőbe. Álljunk neki egy ráérősebb délután, megéri, annyira szeretni valóak!

Esemény

Folytatódik a kosárlabda-bajnokság, sajtótájékoztatót tartottak

A válogatott Eb selejtezői miatt hosszabb szünetet tartottak a férfi NB I/A-s férfi kosárlabda-bajnokságban. Az ASE csapata a sérülések és betegségek ellenére is jól helytállt tavaly december végéig, dobogós helyen vágott neki az újév…

Esemény

“Gyermekekkel suttogó” – Interjú Benő Kingával

A Tompa Miklós Társulat decemberben gyerekműsort indított, amelyet kezdetben Adventi csodaházikó címen, ma már Téli csodaházikóként ismer a közönség.

 

Kategória ajánló