TBC hírek

Életmód › TBC

WHO: nincs bizonyíték arra, hogy a BCG-oltás védelmet jelentene a koronavírussal szemben

20.04.13 15:35

Márciusban felmerült, hogy az elsősorban a tuberkulózis elleni védettség miatt Magyarországon a mai napig minden csecsemőnek beadott BCG-oltás enyhítheti a koronavírus tüneteit, ezzel segítheti a járvány elleni harcot.

A Bcg-védőoltás hatása a koronavírus ellen

20.04.05 09:59

Kisebb mértékű az új koronavírus okozta halálozás azokban az országokban, ahol a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett újszülöttkori Bcg-védőoltást a Xx. század első felétől egészen napjainkig kötelező jelleggel alkalmazzák.

A(z) "TBC" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Kémiai antibiotikum-mentes terápiát fejlesztettek a tuberkulózis kezelésére

Az új kezelés alternatívát kínál a hagyományos terápiával szemben, megoldva ezzel a hatóanyagoknak ellenálló baktériumok problémáját.

Életmód

Húszezer nőn már biztosan tesztelték az egyik koronavírus-vakcina hatását a terhességre

Elméletben valószínűtlen, hogy bármilyen hosszú távú mellékhatása legyen a vakcináknak, viszont egyes vizsgálatok azt mutatják, a beoltott várandós nők valószínűleg antitesteket adnak át gyermekeiknek.

Életmód

A Bcg-oltás hatása a koronavírus-fertőzésre

A Szegedi Tudományegyetem (Szte) Általános Orvostudományi Karának kutatói 802 olyan közös fehérjerészletet találtak a Bcg-oltás és Sars-CoV-2 vírus között, amelyek szerepet játszhatnak a vírussal szembeni immunválaszban.

Nagyvilág

Durva, mit kell csinálniuk az artistáknak a koronavírus miatt

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, ifj. Richter József töretlenül próbál lelket önteni a porondon dolgozókba, artistákba, bohócokba, zsonglőrökbe, akik a koronavírus idején alkalmi munkákkal keresik a kenyerüket.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló