TBC hírek

Életmód › TBC

Tényleg lassíthatja a koronavírus terjedését a BCG-oltás, a halálozási ráta is alacsonyabb azokban az országokban, ahol kötelező

20.08.04 15:37

A koronavírus-járvány terjedésének korai szakaszában felmerült, de például a Semmelweis Egyetem is ismertetett egy epidemiológiai vizsgálatot, amely szerint a tuberkulózis ellen védő BCG-oltás védettséget ad a Covid-19 betegség ellen.

A BCG védőoltás újabb hatását fedezték fel

20.05.12 14:24

Egyes szakértők abban bíznak, hogy a BCG védőoltás az új koronavírus ellen is segíthet.

Mégsincs hatása a koronavírusra a BCG-oltásnak?

20.04.26 13:47

Az elmúlt hetek legbiztatóbb hipotézisei közé tartozott, hogy az új típusú koronavírus ellen a magyar oltási rendben kötelezően beadandó BCG-oltás bizonyos fokú védelmet nyújthat. Három amerikai egyetem azonban több számítást is elvégzett, amelyből…

WHO: nincs bizonyíték arra, hogy a BCG-oltás védelmet jelentene a koronavírussal szemben

20.04.13 15:35

Márciusban felmerült, hogy az elsősorban a tuberkulózis elleni védettség miatt Magyarországon a mai napig minden csecsemőnek beadott BCG-oltás enyhítheti a koronavírus tüneteit, ezzel segítheti a járvány elleni harcot.

Védhet a koronavírus ellen a csecsemőkori BCG-oltás

20.04.05 09:59

Egy amerikai epidemiológusok által publikált friss tanulmány szerint ahol kötelező a csecsemőkori, tuberkulózis elleni oltás, kevesebben betegszenek meg súlyosan vagy halnak meg.

Elkezdték a tbc vakcinájának a tesztelését a koronavírussal szemben

20.03.27 08:35

Ausztrál kutatók egy csoportja megkezdte a tuberkulózis ellen évtizedek óta használt vakcina széleskörű tesztelését, hogy kiderítsék, képes-e ez az oltás védeni az egészségügyi személyzetet a koronavírussal szemben.

Lassabban terjed a járvány a szamárköhögésnél, de kissé gyorsabban az influenzánál

20.01.30 11:34

A koronavírus okozta járvány kínai kutatók számításai szerint lassabban terjed a szamárköhögésnél, vagy a Tbc-nél, viszont valamivel gyorsabban a „szokásos” influenzánál – áll abban a jelentésben, amelyet a New England Journal of Medicine…

A(z) "TBC" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

A tuberkulózis az újkőkor óta kíséri az emberiséget

Az egykori svéd püspök földi maradványai vezettek el a felfedezéshez.

Életmód

Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró

Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a…

Nagyvilág

Kártérítést követelnek az Ischglben megfertőződöttek

Egy osztrák fogyasztóvédő csoport jogi lépéseket tesz az osztrák kormány ellen, amiért télen koronavírus járvány történt a nyugati tiroli síterepeken.

Életmód

Befolyásolhatja a koronavírus-fertőzés tüneteit a BCG-oltás?

Egy új holland kutatás eredményei szerint a BCG-oltás befolyásolhatja a Covid-19 tüneteit.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló