Tavasz hírek

Esemény › Tavasz

Farsangfarka - Mit ünneplünk ezeken a napokon?

21.02.10 13:53

A farsang igen közkedvelt ünnep, hiszen ebben az időszakban általában a báloké és a hatalmas lakomáké a főszerep. Nem csoda, hogy kicsik és nagyok örömüket lelik benne, ahogy az sem, hogy ezt a hagyományt nagyon sokan igyekeznek megőrizni.

Hévízen online jelmezversenyt hirdettek

21.02.10 08:25

A rendkívüli helyzet szokatlan megoldásokat követel a programszervezőktől is. A Gróf Festetics György Művelődési Központ most online jelmezversenyt hirdetett a tavaszvárás és a farsang jegyében – írja a zaol.hu. A korábbi években színes…

Tavaszünnep Perkátán a magyar-kínai barátság jegyében

21.02.09 15:59

Az idei évben az egyesület a járvány­ügyi intézkedésekhez igazodva kívánja megszervezni népszerű programját.

Vidéki farsang Európában

21.02.09 14:04

A karneválok általában a nagyobb városokra jellemzőek, ugyanakkor a vidéknek is megvan a tipikusan télbúcsúztató-tavaszváró pogány rituálékhoz kapcsolódó farsangi szokásrendszere.

Jöhet a tavasz! – Farsang az evangélikus iskolában

21.02.09 13:04

A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. a osztályának farsangi mulatságán a gyerekek osztálykeretben vonultak fel ötletes jelmezeikben.

Célba ért az Emírségek Mars-szondája

21.02.08 23:06

2020 nyarán 3 nemzet indította útnak a Mars felé űrszondáit, ezek közül elsőként az idén 50 éves Egyesült Arab Emírségek Remény nevű szondája érkezett meg.

Ferenc pápa a menekült gyerekek megvédésére szólította fel a híveket

21.02.07 16:21

A balkáni migrációs útvonalon érkező egyre több gyermek védelmében tett felhívást, és veszélynek nevezte a születések számának csökkenését a "demográfiai télben" élő Olaszországban Ferenc pápa vasárnapi beszédében, amelyet hetek óta először…

A(z) "Tavasz" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Esemény

Pénteken is folytatódik a tavasz

A hét utolsó napján is a napsütésé lesz a főszerep.

Nagyvilág

Koronavírus: oltási körkép a nagyvilágból

Budapest - A világon csak Magyarországon és az Emírségekben oltanak ötféle Covid-vakcinával. Izraelben a lakosság egyharmada már védett.

Tudomány

Magányügyi minisztert neveznek ki Japánban

Nem Japán az első ország, amely magányügyi minisztert nevez ki. Az Egyesült Királyságban már jóval a koronavírus-járvány előtt, 2018-ban felvettek erre a posztra egy szakembert.

Életmód

Wrc: Havon hasítanak az újonc téli Finn Ralin

A koronavírus járvány miatt törölt Svéd Rali helyett a nagyon havasnak ígérkező Északi-sarki Finn Rali következik a hétvégén.

 

Kategória ajánló