TASZ hírek

Közélet › TASZ

Ombudsman: Nem lehet megtiltani a kórházakban a fényképezést

20.03.26 11:49

Az állami és önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények közfeladatot látnak el, az ott lévő állapotok közérdeklődésre tartanak számot.

Hét módja van a független sajtó elnyomásának

20.03.10 16:19

A sajtószabadsággal kapcsolatos, másfél évig tartó, évtizedeket felölelő kutatást végzett a Társaság a Szabadságjogokért. Bodrogi Bea, a szervezet jogásza a Klikk TV műsorában számolt be az eredményekről.

Koronavírus: íme néhány fontos információ arról, mit tehetsz, ha karanténba kerülsz és hogyan korlátozhatják az életedet

20.03.08 19:31

A koronavírus kormányzati tájékoztató oldalán valamint a Társaság a Szabadságjogokért oldalán sok fontos információt lehet olvasni arról, mi történik, ha valaki az új koronavírussal megfertőzödik, milyen vizsgálatokra számíthat és hogyan…

TASZ: így korlátozhat az állam járvány idején

20.03.05 14:53

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) összeállításából megtudhatjuk, hogy súlyosabb járványügyi helyzetben hogyan korlátozhatja az állam a mindennapjainkat és milyen jogszabályok vonatkoznak a karanténra.

Érzékeny adatokat gyűjthet felhasználóiról a Tinder és más randiappok

20.03.05 07:25

Több randiapp is érzékeny információkat gyűjt felhasználóikról, amelyeket nagyon sok hirdetéstechnológiai cégnek adnak tovább. A TASZ azt szeretné elérni az EU-tagállam adatvédelmi hatóságánál, hogy vizsgálják ki, hogyan szegte meg a Grindr, a Tinder…

A(z) "TASZ" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

A Tasz szerint jogsértő az állam mai, a koronavírus áldozatokról közölt listája

A mostani járványügyi helyzetben kényes az egyensúly a közvélemény tájékoztatása és a személyiségi jogok védelme között.

Közélet

Laptopokat kaptak a rászoruló diákok

Száztíz gyermek otthoni tanulását segítik a debreceni civil szervezetek.

Közélet

Mi folyik itt? Két nap alatt 19 kelet-szlovákiai bíró mondott le végleg a talárról

Összesen 19 kelet-szlovákiai bíró, főleg a kassai Legfelsőbb Bíróság tagjai adta bee lemondását Zuzana Čaputová államfőnek hétfőn és kedden. Mindannyiuk bírói státusza a keddi nappal megszűnt.   Csak a kassai Legfelsőbb Bíróság…

Politikus

Nem mer intézkedni Karácsony

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: a fizetős parkolás felfüggesztése valódi segítséget jelent a Budapesten élőknek.

 

Kategória ajánló