Szudán hírek

Ország › Szudán

Hazaindult Afrikából Zoltán, a gemenci fekete gólya

19.02.22 15:07

Új adatok érkeznek Zoltánról, a GPS-jeladóval ellátott gemenci fekete gólyáról, amely már harmadik alkalommal teszi meg 13 ezer kilométeres útját Baja környéki fészke és a Közép-Afrikai Köztársaságban lévő telelőhelye között.

Könnygázzal oszlattak szét egy női tüntetést Szudánban

19.02.11 08:25

A szudáni biztonsági erők könnygázzal oszlattak fel vasárnap egy több száz fős tüntetést, amelyen többségében fiatal nők vettek részt, hogy tiltakozzanak a korábbi megmozdulásokon előállított nők őrizetben tartása ellen - számoltak be róla…

Már 57 halottja van Szudánban a hetek óta tartó tüntetéseknek

19.02.08 19:40

Már 57 halottja van Szudánban a hetek óta tartó tüntetéseknek - áll a szudáni orvosok egyesülete által kiadott pénteki közleményben, amely szerint a sebesültek közül sokak állapota súlyos.

Katar a sokkal esélyesebb Japánt verve megnyerte az Ázsia-kupát

19.02.01 17:37

Az egész tornán egyetlen gólt kaptak, biztosan nem ők lesznek a pofozógép a saját, 2022-es vébéjükön.

"Én valóban én vagyok" - tagadta az imposztorpletykákat Nigéria elnöke

18.12.03 11:34

Muhammadu Buharit tavaly hónapokon át Londonban kezelték rejtélyes betegségével. Azóta lábra kapott a pletyka, hogy valójában már halott, és egy szudáni imposztor, Dzsubril helyettesíti.

Részeg szudáni migráns akart nőket erőszakolni Franciaországban

18.11.30 08:22

Utcán sétáló fiatal nőkre támadt egy szudáni migráns a normandiai Caenben. Meg akarta erőszakolni őket. Amikor a nők elmenekültek, egy harmadik nőre támadt rá – írja az Origo.

Az ország, ahol elfogyott az automatákból a készpénz

18.11.12 17:51

A szudáni gazdasági válság újabb jeleként a főváros bankautomatáinak többségéből kifogyott a készpénz, miután megnőtt a bankók iránti kereslet a felpörgő infláció miatt. A helyzet közvetlen kiváltó oka, hogy kartúmi kormány...

Már egymást is gyilkolják az afrikai migránsok Németországban

18.11.06 18:05

Az alsó-szászországi Oldenburgban két afrikai származású migráns durván összeverekedett. A verekedés következtében az egyik szudáni migránst több késszúrással megölték. A feltételezett gyilkost elfogták. A tanúvallomások szerint…

A(z) "Szudán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Megalakult Szudán első hivatalos kormánya

Vasárnap beiktatták hivatalába Szudán első hivatalos kormányát azután, hogy a hadsereg eltávolította az ország éléről a Szudánt évtizedeken át irányító Omar el-Besír államfőt - jelentette a SUNA szudáni állami hírügynökség.

Közélet

Három migráns rejtőzött el a kamionban

Jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba Röszkénél.

Közélet

Karácsony: Méltó ez az alkalom Tarlós távozásához

Névsorolvasással kezdődött és azzal is ért véget a Fővárosi Közgyűlés szombat esti rendkívüli ülése, amelyet Tarlós István főpolgármester szombat este 9 órára hívott össze. A Városháza előtt, majd később odabenn is, tüntetés zajlott.

Nagyvilág

Egyre nagyobb veszélyben a magyar sertéságazat

A sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdaságok nagyon féltik az állományaikat a komoly gazdasági kárral járó afrikai sertéspestistől, hiszen valamennyi óvintézkedés sem nyújt teljes biztonságot, hogy a kór nem jut be valamilyen…

 

Kategória ajánló